list z Ultimo. CO dalej ?

• Autor wątku Autor wątku zmija26zmija
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
czyli wysłać pismo tak jak pisałeś-podać dane-nowy adres info że roszczenie przedawnione-nr telefonu a jak zadzwonią-negocjować ?

Robilee napisał:
Tak. Tylko, że jak ultimo dostanie mądre pismo od Ciebie, to prawdopodobnie nie zdecyduje się na skierowanie pozwu do sądu (będą wiedzieć, że przegrają). Dlatego ważne jest by nie pisać głupot (jakieś absurdalne straszenie policją, urzędami itp., pisanie że sobie czegoś nie życzymy, pouczanie wierzyciela, ganienie go itd.) jakich pełno znajdzie się w poradach różnych świrów walczących z windykacją. Gdyż takim przypadku (pisanie bzdur), czytający od razu wie, że ma do czynienia z osobą, która nie jest przesadnie rozumna i można liczyć, że uda się ją jeszcze zmanipulować, a i w sądzie, wbrew zapowiedziom, sobie nie poradzi.

reasumując jak napisać to mądre pismo ? pomożesz ?proszę :(

Witam wszystkich. Mam jedno pytanie na ,które nie moge znaleźć odpowiedzi. W sierpniu dostałem grzeczne pismo z ultimo w którym uzasadnili,że kupili mój dług z providenta z 2000r. I teraz moje pytanie brzmi następująco: skoro firma ultimo kupiła dług z 2000r. dnia 06.06.2013r. w międzyczasie mogła odbyć się sprawa w Sądzie o nakaz zapłaty w ,której powodem był provident? Czy provident mógł oddać nakaz zapłaty dla ultimo? Czy mogło dojść do przerwania biegu przedawnienia. Dodam,że nie było mnie w kraju od 2002 do 2010r. Od 4 lat pracuje i mieszkam w Polsce i teraz to pismo. Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry wam dziękuję.

ale rozumiem że wówczas przysłane było by pisma potwierdzające ową sądową sprawę kierowaną przez Providenta --czy wszystko odbywa się poza wiedzą dłużnika ?

zmija ty już przestań sobie głowę zawracać głupotami.

powtarzam jeszcze raz wszem i wobec co następuje: ultimo w dniu 6 czerwca roku pamiętnego 2013 zakupiło pakiet od providenta płacąc za to jakieś 8-9% wartości. z 95% tych spraw, jeśli nawet nie wszystkie, to długi przedawnione.

ultimo pozywa wszystkich po kolei jak leci nie bacząc na okoliczności i przegrywa wszystkie sprawy, w których pozwany ładnie wypunktuje ultimo w sprzeciwie (odpowiedzi na pozew). nawet nie próbują składać apelacji.

dowody jakie przedstawia ultimo to umowa cesji i wyciąg z załącznika. czyli gó...o a nie dowody. a takimi "dowodami" to ja mogę "udowadniać", że i niejaka Anna Gawęska-Dąbrowska czyli prezeska zarządu ultimo jest mi dłużna pieniądze...

Ostatnia edycja:
jerry23 napisał:
powtarzam jeszcze raz wszem i wobec co następuje: ultimo w dniu 6 czerwca roku pamiętnego 2013 zakupiło pakiet od providenta płacąc za to jakieś 8-9% wartości.

Aż szok, że tak drogo zapłacili za takie śmieciowe długi...

Chyba, że aż tylu jeleni znajdują (i tutaj: długi ISTNIEJĄCE oczywiście należy spłacać, a tutaj automagicznie wierzyciel nie dysponuje jakimikolwiek dowodami istnienia tego długu).

idąc dalej-dziś przyszło pismo że planują wystąpić do sądu o -sądowe wezwanie do próby ugodowej- nie wiem na czym to polega i czy to aby nie kolejny krok by przerwać bieg przedawnienia ? Proszę wyjaśnijcie mi czy to ich straszak czy faktycznie będę musiała jechać do sądu na rozprawę a jeśli tak to na czym będzie polegała i jak sobie poradzić by nadal skorzystać z instytucji przedawnienia ? :/ szykowałam się na odpowiedz na pozew o nieistnienie roszczenia i przedawnienie a tu jeszcze coś innego. Proszę o pomoc .

czytając wnioskuje że taki krok przerywa bieg przedawnienia ? takowe wniesienie sprawy o próbę ugodową.

a mogę naprawdę jaśniej-czyli wniesienie sądowej próby ugodowej nic nie zmieni-skoro już jest przedawniona ? Ok. A jeśli będzie wezwanie na sprawę to jak mam to załatwić ? Jak się umieć obronić-czy na pozew o te sprawę mogę od razu odpisać pozwem o przedawnienie ?

zmija26zmija napisał:
pozwem o przedawnienie ?
Jakim pozwem o przedawnienie? Nie wymyślaj głupot. Kilka tygodni jesteś na tym forum i takie brednie tworzysz?
zmija26zmija napisał:
A jeśli będzie wezwanie na sprawę to jak mam to załatwić ?
Napisać sądowi (w formie pisma procesowego), że nie jesteś zainteresowana ugodą.

przyszedł dziś pozew do męża-pomoże mi ktoś napisać odwołanie? proszę :/

haloo nikt nie pomoże ? czy ktoś podpowie czy mogę udać się do kancelarii prawnej-lub radcy-z zapytaniem czy nie zechciał by reprezentować w w/w sprawie i jako zapłatę zwindykować ultimo .

Powrót