lukas bank

• Autor wątku Autor wątku PiotrBoni
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PiotrBoni

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
czy windykator z lukas banku może odebrac mi zakupiony sprzet, czy moze zrobic to tylko komornik, bo ma przyjechac i podobniez za pokwitowaniem mam oddac sprzet AGD, po to niby żeby go sprzedali i mam juz nie miec długu w LUKAS BANK, czy sa na to jakies akty prawne ?

Podstawowy akt jest taki, że nie musisz pracownika banku wpuścić do domu, bo jest on dla Ciebie nikim.

Od postępowań egzekucyjnych jest komornik.
Windykator może wywierać presję. Jednak nie może przekraczać prawa; nękać, nachodzić w domu, wydzwaniać kilka razy dziennie, składać wizytę sąsiadom, rozpowszechniać nieprawdę, szantażować, straszyć, wprowadzać w błąd dłużnika, że zajmie mu ruchomość .... tak w skrócie. Tak więc, ma ograniczone pole działania do skutecznej windykacji.
A na marginesie. Długi trzeba spłacać!

Ostatnia edycja:
witam.ja zas mam znacznie wiekszy problem.
Z ok 3 lata temu wzielam kredyt na aparat w lukas bank,obecnie nie posiadam tego sprzętu już,do konca zostalo mi 5 rat po 108 zl,ale oprocz tego naroslo mi zadluzenie ktore wynosi ponad 800 zl.Ja jestem obcnie bez pracy,uczę się,moj narzeczony splaca moj kredyt,gdyz bralam go dla siebie i dla niego,a on obiecal ze bedzie splacac normlanie go gdybym ja stracila prace.Dostawalam juz nieraz upomnienia,dzwonilam ugadywalam sie,tydzien temu dzownila do mnie Pani z dzialu windykacji i rozlozyla mi te zadluzenie na 2 raty,ja oczywiscie mialam to splacic bo czekalam na wyplate narzeczonego,a ze okazalo sie ze wyplaty nie dostal jzu jest tydzien po terminie jak sie umowilam z konsultantka.Dzisiaj dzwoniono do mnie znowu ale juz poprostu nie odebralam bo juz sama nieiwm jak sie tlumaczyc,gdyz jestem w tym momencie uzalezniona od narzeczonego,a ze nie dostalam od niego zadnej kasy do tej pory to nie mam jak tego splacic.Ponoc ma mi ja dac dzisiaj,i sprawdzic w banku czego nie dstal tej wyplaty ale mniejsza o to.Chcialam sie spytac jak to wyglada w takim przypadku wypowiedzenie umowy?bo mi przy ostatnim wezwaniu napisali jak tego nie ureguluje to zostanie wypowiedzona umowa,wystawienie bankowego tytulu egzekucyjnego i skierowanie na droge egzekucji komorniczej.A wiec to znaczy ze komornika by mi przydzielili?czy najpierw jest pismo gdzie jest 30 dni do zaplaty calosci kredytu czy odrazu komornik pakuje sie do mnie??z gory dziekuje za odpowiedz.

Rozłożone na 2 raty? Jedną zapłacisz z opóźnieniem - ale teraz? To tylko się powściekają i pogroża, ale poczekają miesiąc - dwa na pozostałą ratę. Może ewentualnie naliczą jakieś odsetki za zwłokę (nawet niech będzie kilkadziesiąt złotych - to już drobne).

no wlasnie mialam zaplacic do piatku jedna polowe zaleglosci plus rata biezaca,no ale nie zaplacilam bo wcale wyplaty nie dostal moj narzeczony.Wczoraj do mnie dzwonila ta sama pami z ktora ugadywalam sie na rozlozenie zaleglosci ale poprostu nei odebralam bo juz neiwiedzialam jak sie mam tlumaczyc.co mam teraz jej powiedziec ze jednak nie dostal wyplaty moj narzeczony i ponoc jutro ma dostac do reki.smieszne jzu to robi sie.o ile wg jeszcze dizisiaj zadzwoni.troche to juz trwa.gdyby nie ta zaleglosc to spokojnie czlowiek by jakos zalatwil te 100 zl na rate.

Nie jest śmiesznie. Nie rozwiążemy za panią problemów finansowych. Biorąc kredyt podpisując Umowę i harmonogram spłat, akceptowała Pani warunki. Pani tłumaczenia..pozwoli Pani, że nie skomentuje. Proszę o zadanie pytania prawnego. Harlekinów na tym forum przeczytałem już dużo. Nie doczytałem, nieprawidłowości w działaniach działu windykacyjnego banku. Mają prawo i obowiązek dbać o zainwestowane w Panią pieniądze. Pożyczyła Pani nie na chleb...ale na aparat...dobro luksusowe.

pisząc tutaj to nie z mysla o tym ze Panstwo pomoga mi w problemach finansowych,chcialam tylko dowiedziec jak to jest w przypadku rozwiazania umowy.tyle.

Rozwiązanie Umowy, to wymagalność spłaty całości zadłużenia, wraz z odsetkami, karami w/g umowy i dalej.. Tytuł Egzekucyjny Klauzula Wykonalności i Komornik

slyszalam ze najpierw daja termin 30 dni na splate calego kredytu,a jezeli nie splaci sie to wtedy przydzielaja komornika.Tak to niby jest?

Proszę dowiedzieć się w Banku. Nie znamy wszystkich procedur, Banków działających na terytorium RP.

Powrót