L
liske1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Doszło do kolizji, poszkodowany uciekł z miejsca zdarzenia - nie wiadomo czy był trzeźwy... , jednak wcześniej mówił że nie miał uprawnień, oraz nie miał ważnego badania technicznego (co zostało zapisane w notatce z numeru 112).
Policja nie znalazła poszkodowanego, a mimo to wystawiła mi mandat.
Niestety mandat przyjąłem, jak wróciłem do domu to doszedłem do wniosku, że w sumie jeżeli jechał bez uprawnień i bez badania technicznego to jak ja byłem w całości winny wypadku? Skoro on mógł nie mieć oświetlenia przez które go widziałem. Policja oczywiście nie zabezpieczyła żadnych kamer ani nic...
Czy policja może wystawiać mandat pomimo tego, że nie znalazła poszkodowanego?
Czy ja wtedy jestem w całości winny kolizji drogowej jak to pisze art. 87 p. 1 KW? (Nie wiem czy dobry artykuł przytoczyłem...)
Napisałem odwołanie w sądzie w tej sprawie, jednak nie wiem co o tym myśleć...
Niestety nie umiałem się dzisiaj dostać do żadnej porady prawnej... Czy może mi ktoś rozjaśnić temat co teraz będzie i czego mam się spodziewać?
Policja nie znalazła poszkodowanego, a mimo to wystawiła mi mandat.
Niestety mandat przyjąłem, jak wróciłem do domu to doszedłem do wniosku, że w sumie jeżeli jechał bez uprawnień i bez badania technicznego to jak ja byłem w całości winny wypadku? Skoro on mógł nie mieć oświetlenia przez które go widziałem. Policja oczywiście nie zabezpieczyła żadnych kamer ani nic...
Czy policja może wystawiać mandat pomimo tego, że nie znalazła poszkodowanego?
Czy ja wtedy jestem w całości winny kolizji drogowej jak to pisze art. 87 p. 1 KW? (Nie wiem czy dobry artykuł przytoczyłem...)
Napisałem odwołanie w sądzie w tej sprawie, jednak nie wiem co o tym myśleć...
Niestety nie umiałem się dzisiaj dostać do żadnej porady prawnej... Czy może mi ktoś rozjaśnić temat co teraz będzie i czego mam się spodziewać?