Z
Zentivia
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, otrzymałam zawiadomienie o wszczęciu procedury sądowo-egzekucyjnej informujące o odkupieniu długu przez firmę Konsorcjum prawno-finansowe Vertus S.A. za nie zapłacony mandat za jadę bez biletu MZK. Dług został odkupiony 07.07.2016 a pismo zostało wysłane 01.09.2017 co już mnie dziwi. Przyznaję że nie pamiętam abym kiedykolwiek taki mandat dostała, więc to możliwe. Problem polega na tym że od 5 lat nie korzystałam z usług MZK i nijak nie mogłabym dostać mandatu. Więc albo to przedawniony mandat (wyczytałam że takie przedawniają się po roku od wystawienia) albo ktoś podał moje dane w mandacie (pismo przyszło na stary adres pod którym nie mieszkam od 9 lat, mieszka tam mój ojciec). W piśmie nie ma też nic o dacie wystawienia mandatu. MZK też nigdy żadnego pisma mi nie przysłało o nie zapłaconym mandacie. Czy jest szansa że w MZK dowiem się o jaki mandat chodzi? Czy skoro już dług sprzedali to nie ma szans na zobaczenie tego mandatu, bo naprawdę podejrzewam że ktoś się pod moją osobę podszył. Proszę o radę jak się do tego zabrać.
Dziękuję i pozdrawiam.
Dziękuję i pozdrawiam.