Mąż nie dostał wizy...:(

• Autor wątku Autor wątku byu371a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

byu371a

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mam ogromną prośbe o pomoc.Poszukuję jakis informacji co mozemy zrobić aby odwołać sie od decyzji konsula..Dodam,ze maz jest Tunezyjczykiem, slub wzięłiśmy 10 marca...Po odmowie konsula i po interwencji telefonicznej, powiedziano mi abym napisała prośbe o ponowne rozpatrzenie wniosku o wydanie wizy dla męza i przesłanie faxem,,,Zrobiłam to jeszcze tego samego dnia czyli 15 maja.Czekałam cierpliwie na odpowiedź.21 maja nie wytrzymałąm i zadzwoniłam I dowiedziałam sie, iz pani konsul jest na urlopie i wróci dopiero na poczatku lipca,,,i ze tylko ona może mi na moje zapytanie odpowiedzieć, tzn jak sie ustosunkowała do mojej prosby,,,To troche zakrawa na bezczelnosć uważam,,,I teraz, tak chciałam napisac pismo powołujac się m.in na Powszechną Deklarację Praw Człowieka oraz na Dyrektywę 2004/38/WE tylko .....nie wiem gdzie mam napisać, bo z tego co się zorientowałam do Trybunału Sprawiedliwosci moga występować tylko organy wspólnot lub państwa członkowskie a nie osoby prawne i fizyczne,,,Więc? Co mogę w tej sprawie zrobić?A moze ktoś byłby w stanie się tą sprawą zajać(moze macie namiary na jakiegos prawnika specjalizującego sie w tej materii?
Na[pisałąm trochę chaotycznie, jeśli coś jest nie zrozumiałe pytajcie!

Będę ogromnie wdzięczna za pomoc I.H.

Witam.
Nie wydaje mi się działanie konsula celowe, po prostu tak się złożyło. Zastępstwo na takich placówkach wydaje się nierealne, chyba że w dużych państwach. Sam jestem w podobnej sytuacji teraz i nie wiem jak to wszystko wyjdzie. Jeżeli sprawa już się rozwiązała to z zaciekawieniem poczytam. Głupie i niezrozumiałe te przepisy międzynarodowe :/ ale co zrobić. Mam nadzieję że udało się wam w końcu uzyskać wizę oraz kartę pobytu na czas określony, o którą niedawno pytałem w innym poście.
Pozdrawiam

[cytat="motyliX"]Witam.
Nie wydaje mi się działanie konsula celowe, po prostu tak się złożyło. Zastępstwo na takich placówkach wydaje się nierealne, chyba że w dużych państwach. Sam jestem w podobnej sytuacji teraz i nie wiem jak to wszystko wyjdzie. Jeżeli sprawa już się rozwiązała to z zaciekawieniem poczytam. Głupie i niezrozumiałe te przepisy międzynarodowe :/ ale co zrobić. Mam nadzieję że udało się wam w końcu uzyskać wizę oraz kartę pobytu na czas określony, o którą niedawno pytałem w innym poście.
Pozdrawiam[/cytat]

Udało sie, maż dostał wizę, teraz czekam na jego szybki przyjazd i bedziemy wyrabiać KCP,,,trochę mało czasu zostało, ale moze się uda.Życzę powodzenia :)

Proszę o pomoc jetem mężatką od czterech lat mężem jest Afrykańczyk wcześniej mieszkaliśmy w Hiszpanii obecnie przebywam w Anglii.Staraliśmy się o visę na 6 miesięcy ale nie otrzymał o jaką visę mogę się jeszcze starać co robić proszę pomóc aby mógł do mnie przyjechać.

Powrót