B
byu371a
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Mam ogromną prośbe o pomoc.Poszukuję jakis informacji co mozemy zrobić aby odwołać sie od decyzji konsula..Dodam,ze maz jest Tunezyjczykiem, slub wzięłiśmy 10 marca...Po odmowie konsula i po interwencji telefonicznej, powiedziano mi abym napisała prośbe o ponowne rozpatrzenie wniosku o wydanie wizy dla męza i przesłanie faxem,,,Zrobiłam to jeszcze tego samego dnia czyli 15 maja.Czekałam cierpliwie na odpowiedź.21 maja nie wytrzymałąm i zadzwoniłam I dowiedziałam sie, iz pani konsul jest na urlopie i wróci dopiero na poczatku lipca,,,i ze tylko ona może mi na moje zapytanie odpowiedzieć, tzn jak sie ustosunkowała do mojej prosby,,,To troche zakrawa na bezczelnosć uważam,,,I teraz, tak chciałam napisac pismo powołujac się m.in na Powszechną Deklarację Praw Człowieka oraz na Dyrektywę 2004/38/WE tylko .....nie wiem gdzie mam napisać, bo z tego co się zorientowałam do Trybunału Sprawiedliwosci moga występować tylko organy wspólnot lub państwa członkowskie a nie osoby prawne i fizyczne,,,Więc? Co mogę w tej sprawie zrobić?A moze ktoś byłby w stanie się tą sprawą zajać(moze macie namiary na jakiegos prawnika specjalizującego sie w tej materii?
Na[pisałąm trochę chaotycznie, jeśli coś jest nie zrozumiałe pytajcie!
Będę ogromnie wdzięczna za pomoc I.H.
Na[pisałąm trochę chaotycznie, jeśli coś jest nie zrozumiałe pytajcie!
Będę ogromnie wdzięczna za pomoc I.H.