P
Prosyl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Witam!
mam pytanie dotyczące wspólnoty małżeńskiej... mąż został 1 z 3ch żyrantów pewnemu Panu
jeszcze przed ślubem ... jesteśmy obecnie po ślubie i okazało się że Kredytobiorca nie spłaca kredytu ... i oczywiście pociągnęli żyranta do spłaty ... w trakcie trawnia malżeństwa kupiliśmy samochód który jest zarejestrowany na nas dwoje czy bank czy windykator czy komornik może zająć pojazd?? czy lepiej jest go przerejestrować tylko na mnie??
i jeszcze jedno mam mieszkanie własnościowe które dostałam od dziadka jeszcze przed poznaniem mąża czy tez powinnam sie obawiać windykacji?? czy mieszkanie jako dobro osobiste jest nie do ruszenia ....
jestem zdesperowana bo jeszcze na dodatek spodziewamy się dziecka mąż zarabia ok 1500 zł ja o wiele mniej i obawiam sie czy nie pójdzimy z torbami
proszę o odpowiedź i pomoc
pozdrawiam
mam pytanie dotyczące wspólnoty małżeńskiej... mąż został 1 z 3ch żyrantów pewnemu Panu
i jeszcze jedno mam mieszkanie własnościowe które dostałam od dziadka jeszcze przed poznaniem mąża czy tez powinnam sie obawiać windykacji?? czy mieszkanie jako dobro osobiste jest nie do ruszenia ....
jestem zdesperowana bo jeszcze na dodatek spodziewamy się dziecka mąż zarabia ok 1500 zł ja o wiele mniej i obawiam sie czy nie pójdzimy z torbami
proszę o odpowiedź i pomoc
pozdrawiam