Meldunek staly w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku basiagdynia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ale ja nie oczekuje od was dywagowania na temat jego zdolnosci materialnych, tylko odpowiedzi czy moze sie prywatnie ubezpieczyc, a nie ile ma , skad ma itd!!

Za przeproszeniem, my mamy w d... , czego ty od nas oczekujesz. Jak ma tyle pieniedzy, to niech idzie do niemieckiego adwokata od spraw imigracyjnych, on mu wszystko zalatwi.

Ksiezniczika sie znalazla z oczekiwaniami i roszczeniami!

Ja zalozylam temat z zwyczajnym pytaniem i oczekiwalam zwyczajnej odpowiedzi, czy tam trudno odpowidziec na zwykle pytanie pt " CZY MOZNA W NIEMCZECH UBEZPIECZYĆ SIĘ PRYWATNIE"
nie wolno mi spytac? Od tego jest forum prawda?
I nie pisz "...my mamy to w du..." bo pisz za sibie, z "ty masz to w du.." bo nikt inny nic takiego mi nie napisal, wiec pisz za sibie ok:)?

Pogodniak napisał:
Za przeproszeniem, my mamy w d... , czego ty od nas oczekujesz. Jak ma tyle pieniedzy, to niech idzie do niemieckiego adwokata od spraw imigracyjnych, on mu wszystko zalatwi.

Ksiezniczika sie znalazla z oczekiwaniami i roszczeniami!

Pogodniak- Taka postawa na forum jest niedozwolona. Jezeli masz dosc pytan - wg. Ciebie bez sensu to po prostu nie odpowiadaj i tyle.

Basia - na temat ubezpieczenia mozesz poczytac tu : Niemcy Przewodnik: Ubezpieczenie zdrowotne, Jak pokryć koszty leczenia w Niemczech:   Ubezpieczenie

Witam serdecznie. Mam takie pytanie. Mam zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza w Polsce, natomiast od jakiegos czasu wspolpracuje jako podwykonawca z jedna z Niemieckich firm, chcialbym sie tu zatrzymac na okres wykonywanej pracy (byc moze nawet na rok). Interesuje mnie kwestia meldunku, poniewaz teraz pomieszkuje u znajomych w osobnym mieszkaniu. Jakie koszty bede zmuszony poniesc ? Czy moge np. zrobic tak, ze zamelduje sie u nich na dwa miesiace, zaloze sobie internet, konto w banku poczym sie po prostu wymelduje i wowczas unikne placenia przymusowego ubezpieczenia, ktore i tak posiadam prywatnie. Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Hej
Man pytanie chcialabym wyrobic dowod osobisty niemiecki, 2 Lara mieszkam w niemczech z mezem niemcem, nie pracuje, ale tych 8 lat nie chce czekac co zrobic

Ubezpieczenie mam, meldunek tez, a inni polacy po 2 Latach juz ausweis maja, jak ominac te 8 lat? B1 nie zrobilam, ale mowie w miare dobrze po niemiecku

Powrót