Mój chłopak siedzi w więzieniu

• Autor wątku Autor wątku ForYouNot
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

ForYouNot

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Cześć :) mam takie pytanie ... Mój chłopaka zwinęła policja i teraz musi odsiedzieć wyrok (1 rok i 4 miesiące)... . Za niedługo ma sąd w sprawie odroczenia a siedzi już niecały miesiąc i nie jestem pewna jak mu wyjdzie ta sprawa.:( i chciałabym się czegoś dowiedzieć na tym forum:) czy są jakieś szanse że szybciej wyjdzie??
z góry dziękuje .

A po jakim czasie mogą go odwiedzać znajomi?? słyszałam że może go na razie odwiedzać najbliższa rodzina . Od czego to zależy??

ForYouNot napisał:
A po jakim czasie mogą go odwiedzać znajomi?? słyszałam że może go na razie odwiedzać najbliższa rodzina . Od czego to zależy??

Od tego, że osoby nie będące rodziną aby wejść na widzenie muszą być wpisane na listę widzeń. Osadzony musi napisać prośbę do Dyrektora ZK, a gdy dostanie zgodę, będą mogły odwiedzać go również inne osoby.

Co trzeba zrobić by dostał przepustkę? Ile trzeba czekać?:(

szka napisał:
Od tego, że osoby nie będące rodziną aby wejść na widzenie muszą być wpisane na listę widzeń. Osadzony musi napisać prośbę do Dyrektora ZK, a gdy dostanie zgodę, będą mogły odwiedzać go również inne osoby.

Na każdą osobę która chce odwiedzić osadzonego musi być zgoda i wpisany na kartę odwiedzin.:o

A co do przepustki masz temat Przepustka poczytaj sobie:what:

W jakich godzinach można otrzymać telefon z zk ?

A nieletni może iść na widzenie do zakładu karnego ??

Moze tylko musi być wpisany na listę odwiedzin, duże szanse są jak jest z rodziny bo czasami trudno jest wpisać na listę kogoś kto nie jest z rodziny np. W zk w rawiczu tak jest i w zk w wierzchowie...

Witam. Mój chłopak jest w ZK w RAWICZU, dostał pismo że 4 grudnia ma sie wstawić na odbycie kary 3 miesięcy pozbawienia wolności, późno dowiedziałam się o możliwości złożenia papierów na do Legnicy o SDE <System Dozoru Elektronicznego> okazało się< jedynie przez znajomości bo pewnie do tej pory byśmy nie zostali poinformowani o tym że ma ją przyznaną> ale tak jak wcześniej wspominałam poźno dowiedziałam sie o tym i do tego czasu musiał już sie wstawić w Zakładzie Karnym. Poszedł tam z nadzieją ze lada dzień wyjdzie i bedzie miał ten dozór elektroniczny. Zaczął się juz 2 tydzień jak go nie ma i nadal nic nie wiemy co z Ta bransoletką... Na dodatek dodzwoniłam się do tego zakładu i rozmawiałam z jego tkz Wychowawcą, nie mógł mi nic powiedzieć przez telefon nawet nie wiem kiedy moge pojechać i go odwiedzić, nie brał dużo pieniędzy ze soba bo myśleliśmy ze zaraz wyjdzie. Co mam Robić.

PROSZĘ O POMOC !!!! :(

louis_33 - a Jeżeli jestem jego narzeczoną to też może byc kłopot z wpisaniem mnie na liste ? chodzi mi konkretnie o Rawicz. wiesz może czy jeżeli nie wpisał mnie podczas dnia w którym miał sie wstawić na odbycie kary może zrobic to później ?

Powrót