moj maz siedzi na bialolece

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
może to znowu kwestia konkretnego ZK. Z tą teorią to jest tak jak piszesz, ale jednak i trochę jest w tym praktyki Tzn. nikt chyba temu "dobrowolnemu" programowi nie odmówił. No, a z tymi przepustkami to jest dokładnie tak, jak pisałam. Nie wiem czy to pomoże M. w warunkowym ale na pewno dzięki temu wychodzi na przepustki, więc dobre i to.

Napisałam tak odnoście ZK w którym jest mój J. Mam wrażenie, że tam nic nie działa na korzyść wieznia...Spróbujemy przeniesc mojego J gdzies indziej, ale na razie moze nam wyjdzie z kasacją !!! :) Już chyba na Białej jest lepiej z warunkowym, myslalam, ze w Wawie w ogole nie dają...a tu sie okazuje, ze w niektórych miejscach jest jeszcze gorzej.

Adwokat mi powiedział, że po cichu moge się cieszyć, że mój T. będąc w tym konkretnym ZK nie podlega pod Poznań. Bo w tym przypadku z warunkowym były by większe schody... Ile w tym prawdy? Okaże się pewnie w grudniu.

[cytat="Moniak"]Już chyba na Białej jest lepiej z warunkowym, myslalam, ze w Wawie w ogole nie dają...a tu sie okazuje, ze w niektórych miejscach jest jeszcze gorzej.[/cytat]

Ja już gdzieś pisałam, na Białej jest tak samo jak w jakimkolwiek innym zakładzie - los drogie Panie, los :roll: Ile ja sie nasłuchałam czarnych opowieści o tym ZK to naprawdę.... a tu się okazało że z wokand ludzie wychodzą z częstotliwością identyczną jaka jest wszędzie :ok:

tak, cos sobie przypominam...pewnie kazda tak mowi, ale mam wrazenie ze w ZK gdzie jest J, wogole nie ma szans na warunkowe...Opowiadał mi ostatnio, że jakiemuś typowi zostało 5 dni do końca kary, stawal o warunkowe i nie dostał...w sumie to moze i te 5 dni juz dla niego bez róznicy...ale to troche przerażające...to po co jest w ogole cos takiego jak "warunkowe przedterminowe zwolnienie" - przecież to nie jest darowanie kary :(

właściwie to chyba kretynizm, że w ogóle takie warunkowe 5 dni przed rozpatrują. No bo po co? Szkoda pieniędzy podatnikó na takie posiedzenia sądu.
U M. totalna ruletka: nie dostał facet, któremu zostało 4 miesiące z bodaj 8 lat, a dostał gość, któremu ledwie minęła połowa z chyba 4 lat i w dodatku na krótko przed wokandą załapał kwita za komórkę w miejscu pracy i tę pracę z tego powodu stracił. I bądź tu mądry.

To raczej aż podejrzane...Myślisz, że jest możliwość, żeby obcięli aż 2 lata ?? Z 5 ?? :( u mojego J. korzystne jest to, ze od wyjscia z aresztu az do grudnia tego roku (ponad 4 lata) był na wolnosci...zadnych konflików z prawem, pracował przez cały ten czas....Boooze juz dawno odsiedziałby tę karę, gdyby nie opieszałość sądów...:(

myślę, że jak najbardziej jest to możliwe. W końcu jeśli to np. pierwszy pobyt w ZK, sprawowanie ok i wszystko inne też, to dlaczego nie?? Zresztą ja na tej podstawie liczę na wyjście z wokandy M. po połowie odbytej kary (czyli 1,5 z 3 lat). Jeśli to niemożliwe to..... ech..... nawet myśleć nie chcę. :roll: :(

:wow: no to strasznie! M. mi mówi o kilku takich od niego, którzy po tej połowie wyszli, więc cały czas miałam (właściwie nadal mam) nadzieję że tak będzie. Tej wersji na razie będę się trzymać, a co dalej, zobaczymy w sierpniu (już się boję). M. był po AŚ na wolności 3 lata i tez żadnych problemów i konfliktów, ale nawet nie wiedziałm, ze to jest dla nich istotne.

Dziewczyny mój staje we wtorek na wokandę i też jestem pełna nadzieji :!: :help: :help: :help: :help:

[cytat="ewaklara"]:wow: no to strasznie! M. mi mówi o kilku takich od niego, którzy po tej połowie wyszli, więc cały czas miałam (właściwie nadal mam) nadzieję że tak będzie. Tej wersji na razie będę się trzymać, a co dalej, zobaczymy w sierpniu (już się boję). M. był po AŚ na wolności 3 lata i tez żadnych problemów i konfliktów, ale nawet nie wiedziałm, ze to jest dla nich istotne.[/cytat]

Logicznie rzecz biorąc to powinno być istotne !! Przeciez pzy warunkowym bierze sie pod uwage jak zachowywał sie przed popełnieniem przesteptwa, jak po popełnieniu, itd itp.

w zk w Tarnowei gdzie jest mój R podobno nikomu nie dają warunkowego przynajmniej R od kąd tam jest 5 miesięcy nie słyszał o żadnym takim przypadku :( mam nadzieje że do sierpnia go przeniosą do wawy. A co do białej to los bywa łaskawy dla mnie tutaj przykładem jest Asia Ż i mam nadzieje ze wszystkim sie tak poszczesci :D
Katarzyno trzymam mocno kciuki :ok:

[cytat="ewciaaa"]A co do białej to los bywa łaskawy dla mnie tutaj przykładem jest Asia Ż i mam nadzieje ze wszystkim sie tak poszczesci :D [/cytat]

Tak, Asia jest w tym temacie najlepszym przykładem :ok: Musimy wierzyć, albo złapać doła, jak mówi Dolzi to też nie jest złe rozwiązanie :)

Kasiula kciuki trzymam :ok:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót