molestowanie w dzieciństwie

• Autor wątku Autor wątku jamap
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jamap

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Moja córka gdy miała 6-7 lat była molestowana przez wujka (brat żony). W tym czasie miał 16-17 lat.
I tak było do wieku 10-11 lat. Od 10 lat była gwałcona, lub odbywała regularnie
stosunki seksualne z wujkiem. Wujek był już pełnoletni.

Córka ma obecnie 18 lat. Ja złożyłem zawiadomienie na policję, ale dostałem
odpowiedź że córka musi sama złożyć zawiadomienie o gwałtach i molestowaniu.
I policja już nie może w tej sprawie zrobić nic.

Tylko jest mały problem. Pytam córki i ona odpowiada że nie powie nic w tej
sprawie bo się wstydzi. Druga sprawa to że jak ją molestował to jej się to
podobało, taka sama sytuacja jest ze stosunkami seksualnymi. Jak by nie
było, to jest jej ulubiony wujek z dzieciństwa.

I mam pytanie.

Czy taka sytuacja nie podlega ściganiu karnemu?
I co można zrobić w tej sytuacji?

Jak by ktoś pytał co robiłem w tym czasie, to odpowiem. Nie było mnie razem z córką od jej 6 urodzin, do 13 urodzin. A dowiedziałem się dopiero nie dawno o wujka poczynaniach.

jak jej to odpowiadalo to nie wiem w jakim celu szukasz problemow dla tego wujka skoro nikomu sie krzywda nie dziala a wrecz przeciwnie podobalo sie jej to

jak jej to odpowiadalo to nie wiem w jakim celu szukasz problemow dla tego wujka skoro nikomu sie krzywda nie dziala a wrecz przeciwnie podobalo sie jej to
Weź już może lepiej nic więcej nie pisz...

grisp napisał:

A może ty lubisz sex z małymi dziewczynkami?
Skandal.

niestety musi zlożyć zawiadomienie sama. Podobna sprawa jest z Romanem Polańskim tyle, że matka tamtej dziewuchy złożyła zawiadomienie.

przestępstwo zgwałcenia jest ścigane na wniosek pokrzywdzonego ,a w tym wypadku córki...i tylko ona może złożyć taki wniosek i nikt inny... dodam ,że raz złożony wniosek nigdy nie może być już cofnięty...

I mi się wydaje że akurat to jest do końca wnioskowe.

Zawiadomienie musi złożyć Twoja córka.

grisp napisał:

Zamilcz :mad:

spokojhnie , przekonaj córke żeby poszła na policje, a tamten pan bedzie miał terapie wychowawczą w celi z dwoma rosłymi panami (allbo i więcej:):):))
nawet nie musi mieć wysokiego wyroku - terapia mu wystarczy

jamap napisał:
Córka ma obecnie 18 lat. Ja złożyłem zawiadomienie na policję, ale dostałem
odpowiedź że córka musi sama złożyć zawiadomienie o gwałtach i molestowaniu.
I policja już nie może w tej sprawie zrobić nic.

Dlaczego policja nie może podjąć żadnych działań w tym celu ? jeśli art 200 jest z oskarżenia publicznego ? 197 rozumiem ale czemu bez zgłoszenia córki nie mogą ruszyć art 200?

Kotlet troche odgrzany ;)

Dajcie mi jej namiary :)

Powrót