Morele.net i odmowa zwrotu

• Autor wątku Autor wątku jakistampan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jakistampan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam. Zakupiłem na firmę kość RAM, która jak się później okazało nie współpracowała z danym laptopem. Wystosowałem prośbę o nadanie numeru RMA, niestety otrzymałem taką oto wiadomość:

Szanowny Kliencie, przejmie informuję, że zgłoszenie nie może zostać rozpatrzone pozytywnie z uwagi na fakt, że możliwość odstąpienia od umowy zawartej na odległość przysługuje wyłącznie osobom fizycznym. Szczegółowe zasady opisane są w: https://www.morele.net/pokaz_pomoc/1/

Sprzedający zapewniał Cię o współpracowaniu tego konkretnie typu kości pamięci z konfiguracją Twojego komputera?

Spytam inaczej.
Sam wybrałeś ten produkt czy po podaniu modelu komputera sprzedający zaproponował Ci go.

Sam wybrałem. Czasem zdarza się tak, że dana kość RAM (o takich samych parametrach) nie współpracuje z danym modelem laptopa.

Jeśli kupiłeś jako firma to dlaczego masz pretensje, że nie chcą przyjąć zwrotu ?
Spróbuj się dogadać, może odkupią pamięć za niższą kwotę lub wymienią na innym model.

Ps. zawsze też możesz sprzedać na alledrogo

Bardzo dziwne mamy to prawo. Czasem trudno jest trafić w pracującą pamięć RAM z danym laptopem i to nie pierwszy raz nam się zdarza, ale pierwszy raz mamy problem ze zwrotem. W każdym bądź razie dzięki za odpowiedź.

jakistampan napisał:
Bardzo dziwne mamy to prawo.

To kupujesz najpierw jako osoba fizyczna a pozniej prosisz o wystawienie f-ry na firmę.

jakistampan napisał:
Sam wybrałem. Czasem zdarza się tak, że dana kość RAM (o takich samych parametrach) nie współpracuje z danym modelem laptopa.

Może bank nr 2 masz padnięty? Włóż nową kość do banku w którym masz aktualną pamięć.

kalkin napisał:
Jeśli kupiłeś jako firma to dlaczego masz pretensje,

Ja nie widzę żeby autor tematu miał jakiekolwiek pretensje. Zapewne nie znał obowiązującego prawa więc się spytał o daną sytuację na forum.

Ostatnia edycja:
Wybrany przez ciebie producent pamięci udostępnia na swojej stronie internetowej coś takiego jak konfigurator pamięci. Wybierasz markę i model posiadanego sprzętu, i otrzymujesz info, które kości wg niego są zgodne. W przypadku wątpliwości zawsze można zapytać sprzedawcy.

Jeśli kupiłeś na firmę, nie dotyczą cię przepisy konsumenckie. Jedynie dobra wola sprzedawcy.

Powrót