No tak .Sprawa była skierowana na policje z art 488 kpk .Policja ustaliła dwóch sprawców .Pozostałych nie ustalając bądź nie chcąc ustalić . Pan który ma następujące kwalifikacje Kwalifikacje · Wydział Cybernetyki, Wojskowa Akademia Techniczna w Warszawie; · Kurs "Cyber Cop 101" w National White Collar Crime Center >>> w USA(dyplom >>>, foto >>>); · Cerytyfikaty administracji systemu SCO Unix na kolejnych poziomach; · "Poświadczenie Bezpieczeństwa" uprawniające do dostępu do informacji niejwanych z klauzulą "TAJNE"(nr K1015601T); · Kurs pełnomocników ds. ochrony informacji niejawnych.
Doświadczenie · Rzeczoznawca Polskiego Towarzystwa Kryminalistycznego >>>; · Administrator sieci wojewódzkiej organu administracji publicznej (1989-99); · Administrator sieci jednej z placówek naukowo-badawczych Olsztyna (1995-); · Biegły sądowy z zakresu informatyki /druga kadencja/ (199

; · Administrator Bezpieczeństwa Informacji na stanowisku eksperta ds. bezpieczeństwa systemów informatycznych (1999-2001).
napisał tak: Szanowny Panie
być może rzeczywiście z komputera korzysta wiele osób, jednak przy
uczciwej i rzetelnej analizie treści znajdujących się w komputerze można
prześledzić operacje w nim wykonywane i na ich podstawie z dużym
prawdopodobieństwem wytypować "złego" użytkownika.
W bardzo podobnej sprawie całkiem niedawno przeprowadzałem badania i w
swojej opinii dość precyzyjne udało mi się określić prawdopodobnego
autora pewnych "złych treści" (spośród 3 innych użytkowników komputera).
Nie znam szczegółów "technicznych" Pańskiej sprawy oraz okoliczności
zabezpieczenia materiału dowodowego, jednak na Pańskim miejscu nie
poddawałbym się tak łatwo.
No iteraz nie wiem czy wobec tych nieustalonych osób postępowanie jest umorzone czy nie . Sąd nie .....