T
team4renault
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam. Mam zapytanie odnośnie nagany i chęci zmiany pracy. Mam umowę na czas nieokreślony. Pracuję kilka lat w pewnej firmie. Niedawno uszkodziłem urządzenie w pracy i tego samego dnia dnia po kilku minutach poszedłem do domu, gdyż byłem roztrzęsiony (oczywiście po wcześniejszym poinformowaniu przełożonego). Następnego dnia poprosiłem o wypisanie urlopu wypoczynkowego. Zgoda nastąpiła. Teraz mam jeszcze kilka dni do zakończenia owego urlopu. Jednak wiem, że jak przyjdę do pracy, dostanę kartę z naganą do jej podpisania.
Moje pytanie : wiem, że było wspominane już na tym forum, ale dla pewności: zwalniając się, czy nagana przechodzi ze mną do nowego miejsca pracy, czy w świadectwie pracy jest ona uwzględniana i czy ma ktoś z poza zakładu wgląd na nią??
Drugie pytanie : czy wiedząc, że będę miał naganę do podpisania, ja wcześnie złożę papiery z wypowiedzeniem o pracę, zakładając , że będzie za porozumieniem stron, będę musiał podpisać naganę??
Z góry dziękuję za odpowiedź!!
Moje pytanie : wiem, że było wspominane już na tym forum, ale dla pewności: zwalniając się, czy nagana przechodzi ze mną do nowego miejsca pracy, czy w świadectwie pracy jest ona uwzględniana i czy ma ktoś z poza zakładu wgląd na nią??
Drugie pytanie : czy wiedząc, że będę miał naganę do podpisania, ja wcześnie złożę papiery z wypowiedzeniem o pracę, zakładając , że będzie za porozumieniem stron, będę musiał podpisać naganę??
Z góry dziękuję za odpowiedź!!