P
poiuytrew
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 139
Jak w tytule ...
czyli - Czy można nagrywać urzędnika państwowego na kamerę ?
czyli - Czy można nagrywać urzędnika państwowego na kamerę ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
jak widzę raczej Ty masz problem ze zrozumieniem. Podobnie jak każdy prawnik który nie widzi przybitej deski tylko łepek gwoździa który ją trzymaFreeG napisał:Ty masz jakiś problem,
Ktoś tu nie rozumie o czym jest wątek i nie jestem to ja. Zgadnij ktoPiasek80 napisał:jak widzę raczej Ty masz problem ze zrozumieniem.
Nie kontynuuj. Wchodząc na wątek użytkonika @poiuytrew pytającego o filmowanie, nie interesuje mnie @Piasek80 i jego problemy z uzyskaniem jakiejś decyzji od urzędnika.Piasek80 napisał:Kontynuując: zależy mi np na decyzji którą wydaje urzędnik X, pilnie... bo tracę pieniądze każdego dnia działając bez tej decyzji. Otrzymuje już drugie pismo z Urzędu o tym iż na podstawie art. takiego a takiego Urząd(...)
"Uważam że" należy podeprzeć przepisem, jesteś na forum prawnym. Zatem albo masz konkretną odpowiedź dla autora wątku, albo zaśmiecasz jego temat swoimi problemami.Piasek80 napisał:Dlatego uważam że(...)
poiuytrew napisał:no to może faktycznie wróćmy do głównego wątku
Zapytam tak :
Czy tabliczka "zakaz filowania " wystawiona w naszym Urzędzie skarbowym jest zasadna ?
Przed zamknięciem tematu należy zaznaczyć, że piszesz bzdury wynikające z braku umiejętności czytania ze zrozumieniem prawidłowo podanego przepisu prawnego. Temat był omawiany setki razy, słowo klucz: "osoba powszechnie znana".Andrewe napisał:Zamykając temat:
Nagrywanie urzędnika państwowego jest dozwolone (podobnie rozpowszechnianie tak uzyskanego wizerunku) jeśli ma to związek z pełnieniem przez niego funkcji (np. wolno nagrywać urzędnika przy pracy ale już gdy powiedzmy ma przerwę i spożywa posiłek - nie wolno). Wynika to z art. 81 ust. 2 pkt 1 prawa autorskiego
Jesteś w błędzie, a temat był wielokrotnie omawiany.Piasek80 napisał:... Jeżeli jestem w błędzie ...
Proszę wskazać owo orzecznictwo, bardzo wątpię aby Panią z za biurka Sąd uznał za osobę powszechnie znaną.Andrewe napisał:... podobnie rozpowszechnianie tak uzyskanego wizerunku .. Urzędnika uważa się zwykle w orzecznictwie za osobę powszechnie znaną w rozumieniu tego artykułu. ...