P
Pawdet
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Właśnie dzisiaj odebrałem list polecony, który okazał się nakazem zapłaty od Ultimo. Przez dłuższy czas przysyłali propozycje ugody, rozłożenie na raty itp.itd. Nigdy nie dałem żadnego znaku życia. Dzwonili na stacjonarny (nigdy nie odebrany, bo numer łatwo sprawdzić). Dług jest mocno przedawniony, zerwana umowa z Canal+ jakoś tak jeszcze z 1999 roku. Mam teraz 2 tygodnie na sprzeciw.
Według mnie tracą tylko czas, bo sprawa jest przecież dla nich przegrana a te nakazy, to tylko straszenie i szukanie głupiego, który w którymś momencie popełni błąd i dług się odnowi.
Czy coś takiego wystarczy? Czy może poleca ktoś ogarnięty rejestrowanie się gov.pl i załatwianie wszystkiego drogą elektroniczną.
Dzięki z góry za jakieś podpowiedzi.
Na podstawie art. 503 k.p.c zgłaszam sprzeciw od nakazu zapłaty wydanego przez Sąd Rejonowy w Lublinie, XVI Wydział Cywilny, z dnia....r., doręczonego mi...., sygn. akt. VI Nc-e....
Wnoszę o:
- oddalenie powództwa w całości
- zasądzenie kosztów zastępstwa procesowego powodowi
- zasądzenie kosztów opłaty sądowej 30,00 PLN powodowi
Uzasadnienie:
Sąd rejonowy w Lublinie XVI Wydział Cywilny, nakazem zapłaty z dnia ...., doręczonym mi ...., sygn. akt. VI Nc-e ..., nakazał mi zapłatę kwoty ... PLN z odsetkami ustawowymi od dnia ...r. oraz kwotę... PLN tytułem zwrotu kosztów procesu.
Zgodnie z art. 819 § 1 kodeksu cywilnego roszczenie z dnia ...r. zostało przedawnione.
Według mnie tracą tylko czas, bo sprawa jest przecież dla nich przegrana a te nakazy, to tylko straszenie i szukanie głupiego, który w którymś momencie popełni błąd i dług się odnowi.
Czy coś takiego wystarczy? Czy może poleca ktoś ogarnięty rejestrowanie się gov.pl i załatwianie wszystkiego drogą elektroniczną.
Dzięki z góry za jakieś podpowiedzi.
Na podstawie art. 503 k.p.c zgłaszam sprzeciw od nakazu zapłaty wydanego przez Sąd Rejonowy w Lublinie, XVI Wydział Cywilny, z dnia....r., doręczonego mi...., sygn. akt. VI Nc-e....
Wnoszę o:
- oddalenie powództwa w całości
- zasądzenie kosztów zastępstwa procesowego powodowi
- zasądzenie kosztów opłaty sądowej 30,00 PLN powodowi
Uzasadnienie:
Sąd rejonowy w Lublinie XVI Wydział Cywilny, nakazem zapłaty z dnia ...., doręczonym mi ...., sygn. akt. VI Nc-e ..., nakazał mi zapłatę kwoty ... PLN z odsetkami ustawowymi od dnia ...r. oraz kwotę... PLN tytułem zwrotu kosztów procesu.
Zgodnie z art. 819 § 1 kodeksu cywilnego roszczenie z dnia ...r. zostało przedawnione.