A
adus468
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Bardzo dziękuje za porady
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Albo i się nie odbędzie bo powód nie uzupełni pozwu i sąd umorzy postępowanierewt napisał:Kończy, zapewne za jakiś czas dostaniesz pismo z sądu z zapytaniem czy zgadzasz się na cofnięcie przez powoda pozwu bez zrzeczenia się roszczenia (standard), odpowiesz że się nie zgadzasz, sprawa zostanie przekazana do sądu właściwego miejscowo, odbędzie się rozprawa, pełnomocnik powoda się nie stawi, powództwo zostanie oddalone.
Wniosek będzie rozpoznawał sąd właściwości ogólnej pozwanego. Jeśli go uwzględni, to wraz z wezwaniem do uzupełnienia pozwu powód otrzyma odpis postanowienia o zabezpieczeniu kosztów procesu.MrM napisał:Ciekawe, czy Presco wycofa pozew i dlaczego mimo, że złożyłem wniosek o zabezpieczenie kosztów procesu, to nie otrzymałem żadnej informacji, czy wniosek został rozpatrzony.
Tak z Presco dostałem dwa pisma 1 Pozew jaki złożyli do sądumagnet napisał:Korespondencja przyszła z Presco, a nie z sądu?