S
sonikus
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Ok, dzięki wielkie, to mi oszczędza wiele niepotrzebnego trudu
wyślę bez motywancji i będzie spokojna ma głowa
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tylko zastanawiam się czy to jest na pewno pismo od komornika - firmy windykacyjne też potrafią takie ładne wysyłać.sonikus napisał:Witam wszystkich !
Dostałem dziś list (zwykły) od komornika sądowego w którym informuje mnie on, że "pod adresem zamieszkania dłużnika zostaną przeprowadzone czynności terenowe mające na celu zajęcie ruchomości" (podkreślenie autora listu). Jest tam ponadto parę innych miłych rzeczy, m.in. że odbędzie się to w asyście policji oraz że jak mnie nie będzie to i tak wejdą i zajmą.
Jako podstawa prawna jest wymieniony nakaz zapłaty z e-sądu (z marca) i klauzula wykonalności z czerwca. Wszystko to (jak mniemam) wysłane pod któryś z moich dawnych adresów zamieszkania, bo na obecny adres nic nie przyszło.
Krayson napisał:Zaległości pochodziły podobno z 2007 r a pismo do firmy o przedawnieniu wysłałam w 2010
karpelek napisał:ja jeszcze w sprawie swojego zapytania bardzo proszę o odpowiedź
pozdrawiam
eewwaa1111 napisał:Aby wysłać jakiekolwiek pisma musisz mieć sygn. akt
BlackDevil napisał:Przedawnienie podnosi się przed sądem, dostałaś nakaz zapłaty? Na piśmie od komornika jest data wystawienia nakazu- 27.04.2012. Został on odebrany? Może wysłany pod zły adres, na zajęciu komorniczym masz podaną sygnaturę sprawy, udaj się do sądu rejonowego aby uzyskać dostęp do akt. Jeśli nakaz trafił pod zły adres i możesz to udowodnić to możesz wnieść o przywrócenie terminu na sprzeciw, jeśli nakaz przyszedł prawidłowo- na dobry adres a go przegapiłaś (np awizowany i nie odebrany) zostało stwierdzone doręczenie.
Pod adresem na który poszedł list nie meiszkam od 4 lat ale jedynym dowodem na to, jest PIT lub zeznania mojego męza ądź znajomych bo całą korespondencje dostaje na adres zameldowania. Niestety i tak już po wszystkim bo komornik otrzymał zaległość od pracodawcy.
Dziękuję za odpowiedź.
Krayson napisał:Pod adresem na który poszedł list nie meiszkam od 4 lat ale jedynym dowodem na to, jest PIT lub zeznania mojego męza ądź znajomych bo całą korespondencje dostaje na adres zameldowania. Niestety i tak już po wszystkim bo komornik otrzymał zaległość od pracodawcy.