K
kika190
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam wszystkich i proszę o pomoc krok po kroku jestem zupełnie zielona w tym temacie.Chcę wnieść sprzeciw o przedawnienie.Dziś dostałam takie pismo
Sąd Rejonowy w Elblągu I Wydział Cywilny w składzie ......
Przewodniczący ;referendarz sądowy ....
po rozpoznaniu w dniu 5 sierpnia 2011 roku w Elblągu na posiedzeniu niejawnym,w postępowaniu upominawczym na skutek pozwu wniesionego w dniu 26 lipca 2011 roku przez BEST I Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamknięty z siedzibą w Warszawie
nakazuje aby pozwana .... zapłaciła powodowi BEST I N.... kwotę 1381,51 wraz z ustawowymi odsetkami od dnia 26 lipca 2011 r do dnia zapłaty,oraz kwotę 204,50zł tytułem zwrotu kosztów procesu w terminie dwóch tygodni od doręczenia nakazu,albo wniosła w tym terminie sprzeciw.
załącznik do sprawy Wyciąg z ksiąg rachunkowych na dzień 03-08-2010
1.Dane dotyczące operacji nabycia wierzytelności;
Data operacji; 09.06.2006r
Kontrahent: Kredyt Bank S.A
opis operacji; cesja wierzytelności z umowy kredytu konsumpcyjnego z dnia 22.10.2004
Wartość wierzytelności w dacie operacji; 993,51
2.dane dotyczące wierzytelności na dzień generowania wyciągu;
Nr ID Konta; ....
dane dłużnika,,,
Kwota wymaganej należności: 1381,51
Kapitał; 772,75
Odsetki; 574,26
Koszty; 34,50
Proszę o pomoc nie pamiętam co to może być ,telefon albo węgiel.Po prostu nie pamiętam.Przez ten czas przeprowadzaliśmy się 4-5 razy,dokumenty mogły mi zginąć,poza tym Jesteśmy z mężem bezrobotni ,więc gdybym chciała spłacić ten dług nie mam z czego.Na utrzymaniu mamy 3 dzieci i jesteśmy od połowy czerwca bez pracy .Proszę pomóżcie mi co z tym fantem zrobić.
Pozdrawiam
Sąd Rejonowy w Elblągu I Wydział Cywilny w składzie ......
Przewodniczący ;referendarz sądowy ....
po rozpoznaniu w dniu 5 sierpnia 2011 roku w Elblągu na posiedzeniu niejawnym,w postępowaniu upominawczym na skutek pozwu wniesionego w dniu 26 lipca 2011 roku przez BEST I Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamknięty z siedzibą w Warszawie
nakazuje aby pozwana .... zapłaciła powodowi BEST I N.... kwotę 1381,51 wraz z ustawowymi odsetkami od dnia 26 lipca 2011 r do dnia zapłaty,oraz kwotę 204,50zł tytułem zwrotu kosztów procesu w terminie dwóch tygodni od doręczenia nakazu,albo wniosła w tym terminie sprzeciw.
załącznik do sprawy Wyciąg z ksiąg rachunkowych na dzień 03-08-2010
1.Dane dotyczące operacji nabycia wierzytelności;
Data operacji; 09.06.2006r
Kontrahent: Kredyt Bank S.A
opis operacji; cesja wierzytelności z umowy kredytu konsumpcyjnego z dnia 22.10.2004
Wartość wierzytelności w dacie operacji; 993,51
2.dane dotyczące wierzytelności na dzień generowania wyciągu;
Nr ID Konta; ....
dane dłużnika,,,
Kwota wymaganej należności: 1381,51
Kapitał; 772,75
Odsetki; 574,26
Koszty; 34,50
Proszę o pomoc nie pamiętam co to może być ,telefon albo węgiel.Po prostu nie pamiętam.Przez ten czas przeprowadzaliśmy się 4-5 razy,dokumenty mogły mi zginąć,poza tym Jesteśmy z mężem bezrobotni ,więc gdybym chciała spłacić ten dług nie mam z czego.Na utrzymaniu mamy 3 dzieci i jesteśmy od połowy czerwca bez pracy .Proszę pomóżcie mi co z tym fantem zrobić.
Pozdrawiam