Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym pomozcie

• Autor wątku Autor wątku sajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sajek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
witam dostalem dzis pismo o tresci takiej
Sąd rejonowy lublin-zachod w lublinie wydzial cywilny w skladzie .......... po rozpoznaniu na posiedzeniu niejawnym w elektronicznym postepowaniu upominawczym pozwu wniesionego w dniu 09.06.11przez Presco nakazuje pozwanemu zaplacic w ciagu dwoch tygodni 887 zl z odsetkami ustawowymi od dnia 08.10.2003 oraz kwote 210 pln tytulem zwrotu kosztow procesu albo w terminie wniesc sprzeciw od tutejszego Sądu co ja mam zrobic prosze pomozcie jak najszybciej

za co to tylko moge sie domyslac ze za abonament za cyfre oddalem sprzet mialem spokoj ostatnio wydzwaniali ze mam dlug i musze zaplacic a teraz przyszlo cos takiego jak pisalem

Jaki czas upłynął gdy zadałeś sprzęt? I nie zapłaciłeś abonamentu?

korf:

czytaj ze zrozumieniem.

sajek:

wnieś sprzeciw - wierzytelność jest przedawniona, jednak dla 100% pewności należy obecnie wnieść sprzeciw i zakwestionować samo istnienie dowodów, a następnie przed sądem właściwości ogólnej (po wniesieniu sprzeciu e-sąd przekaże sprawę do Twojego rejonu) podniesiesz dodatkowo zarzut przedawnienia;

albo od razu zarzut przedawnienia; presco raczej nie cofa powództwa;

Musisz poczytać na forum lub w googlach o przedawnieniu, nie da się tu nic jaśniej.

Czytałeś w ogóle jakieś posty o sądzie elektronicznym, czy epu??

Nie wiesz, co to sprzeciw?? Przecież w pouczeniu masz napisane??!!

W pierwszej kolejności zacznij czytać, a później jak nabędziesz podstawy, zacznij pytać...

rafal 26 ja piisze grzecznie a ty nie udawaj mondrali jak piszesz ze jest przedawnienie to od kiedy to przedawnienie obejmuje

sajek napisał:
rafal 26 ty nie udawaj mondrali

Jaja sobie robisz??!!! Chyba Ci się role pomyliły...

Widzę że masz problem z czytaniem treści uzasadnienia do pozwu, presco wskazuje tak:

faktura x płatna do dnia x.y.z.

Więc przedawnienie biegnie od dnia następnego i skończyło się gdzieś w 2006 roku. Chyba, że:

i tutaj trzeba poświęcić trochę uwagi i poczytać, ja nie jestem od powielania milionów postów, zresztą po to jest forum, aby czytać i szukać i ew. gdzieś na końcu pytać, a o przedawnieniu są miliony tematów i postów...

Jeśli nie masz czasu i cierpliwości, udaj się do prawnika lub zapłać...

faktura???platna do dnia ?? ja nie mam zadnych faktur tymbardziej ze to bylo tak dawno

Nie doczytałem tego 2003..Przepraszam.
Składaj sprzeciw. Podnosząc zarzut przedawnienia. Przejrzyj forum, znajdziesz gotowca.
Nie polemizuj z Rafałem Ma 100% racji. Wie co pisze....

ja nie mowie ze nie ma racji a gotowca szukam i nie moge znalsc

sajek napisał:
faktura???platna do dnia ?? ja nie mam zadnych faktur tymbardziej ze to bylo tak dawno

Kolego szanowny sympatyczny, czy możesz z "laski swej" przeczytać uzasadnienie pozwu, który otrzymałeś wraz z nakazem zapłaty??!!!

Tam będziesz miał wszystko napisane...

Ps. pisze się znaleźć - a nie znalesc - tak szukając niczego nie "snajdiesz".

Zaloguj się i złóż sprzeciw elektronicznie, sprawa wówczas będzie miała szybszy przebieg, a Ty na bieżąco będziesz miał wgląd w akta.

Ps. ciekawe kto złoży MILIONOWY pozew w tym roku;D Już blisko;DD

Chyba Boom napisał wzorcowy sprzeciw. Poszukaj w jego wątkach...

Powrót