digiton
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 4 146
Bo jak jest wpis w dziale IV na nowego wierzyciela to... lepiej to zapłacić.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Była, nie była - jakie to ma teraz znaczenie w tym powództwie?wnuczka1410 napisał:w uzasadnieniu pozwu nie ma wzmianki o egzekucji komorniczej, natomiast taka egzekucja na pewno była bo komornik po wypowiedzeniu umowy przez bank zajął nasze mieszkanie...
Koledze się z powodu braku okularów chyba pomyliło zabezpieczenie hipoteczne z zajęciem komorniczym nieruchomości, bo o brak wiedzy to nie podejrzewam...digiton napisał:Bo jak jest wpis w dziale IV na nowego wierzyciela to... lepiej to zapłacić.
Art. 77 kwu.marian.pazdzioch napisał:A nawet jak był to kredyt z zabezpieczeniem na hipotece, to akcesoryjność hipoteki
Jeśli nie dojdzie do oddalenia powództwatomasz.zabotowski napisał:Art. 77 kwu.
Pokaż komuś i będzie po temacie. Moim zdaniem sprawa na 99% jest prościutka i standardowa.wnuczka1410 napisał:dziękuję wszystkim za odpowiedzi i za zaangażowanie w sprawę... ale czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi z tym powództwem ? co mogę sprawdzić np w umowie kredytu który moja mama zawarła ?
Już na podstawie tych danych i doświadczenia sądowego można śmiało w 99% założyć iż sprawa jest nie do przegraniatomasz.zabotowski napisał:Natomiast ferowanie rady wnoś sprzeciw na podstawie informacji zawartych w poprzednich postach autorki wątku uważam za nieodpowiedzialne. Ale rozumiem takie zachowanie. Ewentualne koszty procesu nie będą obciążać tych, którzy tak lekko radzą.
Ho, ho. To ja deklaruję się, że sporządzę umowę dla ciebie i autorki wątku, że w razie przegranej (to według ciebie jest mało prawdopodobne, więc ryzyko dla ciebie bardzo małe) pokrywasz za nią koszty procesu. Podajcie dane na PW, przygotuję dla was gratisowo taką umowę.marian.pazdzioch napisał:Już na podstawie tych danych i doświadczenia sądowego można śmiało w 99% założyć iż sprawa jest nie do przegrania
Nie!wnuczka1410 napisał:zadzwoniła do tej windykacji i coś mówiła o tym długu i rozłożeniu tego na raty to przerwała okres przedawnienia tego długu?
nie,wnuczka1410 napisał:chciałam przy okazji zapytać czy jeżeli moja Mama w dniu otrzymania tego nakazu zapłaty zadzwoniła do tej windykacji i coś mówiła o tym długu i rozłożeniu tego na raty to przerwała okres przedawnienia tego długu?