Nakaz zapłaty

• Autor wątku Autor wątku youknowsoldier
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K3vinek mam pomysł ,napisz do nich że skoro nie mogą Ci udostępnić tych dokumentów bo nie mogą udostępniac danych swoich klientów to niech zrobia ich ksero kopię, zamażą dane innych osób i wtedy wyślą z pokazanymi danymi tylko twoimi.

trol2008 napisał:
napisz do nich że skoro nie mogą Ci udostępnić tych dokumentów bo nie mogą udostępniac danych swoich klientów to niech zrobia ich ksero kopię, zamażą dane innych osób i wtedy wyślą z pokazanymi danymi tylko twoimi.
Po co? Przecież nic nie przyślą.

dzis taka oto wiadomosc po telefonie

> Witam,
>
> Z przykrością informujemy, że w dniu dzisiejszym skompletowaliśmy
> dokumenty niezbędne do złożenia wniosku o wydanie nakazu zapłaty
> wobec:
>
> XXXX

>
> W dniu dzisiejszym wniosek zostanie wysłany.
> PROSZĘ PAMIĘTAĆ, ŻE SKIEROWANIE SPRAWY DO E-SĄDU W LUBLINIE
> SPOWODUJE DODATKOWO OBCIĄŻENIE PAŃSTWA KOSZTAMI PROCESU.
>
> --
> Pozdrawiamy
> Dział windykacji

Moga mi Panstwo naswietlic jak to dalej bedzie wygladac? Dostane wezwanie/list i co mam na niego odpowiedziec?

Pozdrawiam

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
A ja dzisiaj dostałem taki oto e-mail:

Witam serdecznie,

Przypominamy, iż w związku z przesyłką nr ( nr przesyłki ) widnieje zaległość w serwisie ***.pl na kwotę 1 690,00 zł

W związku powyższym proponujemy Ci CZĘŚCIOWE UMORZENIE 80 % Twojego długu.
Aby skorzystać z oferty wystarczy dokonać jednorazowej wpłaty w wysokości 338,00 zł do dnia 28.05.2018r.

Dzięki temu szybko zamkniesz sprawę, nie będziesz już więcej narażony na koszty sądowe.

Proszę o przelanie powyższej kwoty na rachunek bankowy o numerze:
*** w tytule wpisując numer zamówienia.

Płatności można również dokonać po przez zalogowanie się na swoje konto i uregulowanie ujemnego salda korzystając płatności natychmiastowych.

moderacja

strike51 napisał:
Z przykrością informujemy, że w dniu dzisiejszym skompletowaliśmy
> dokumenty niezbędne do złożenia wniosku o wydanie nakazu zapłaty
dobra wiadomość bo jeszcze nie złożyli pozwu,
strike51 napisał:
W dniu dzisiejszym wniosek zostanie wysłany.
> PROSZĘ PAMIĘTAĆ, ŻE SKIEROWANIE SPRAWY DO E-SĄDU W LUBLINIE
> SPOWODUJE DODATKOWO OBCIĄŻENIE PAŃSTWA KOSZTAMI PROCESU.
dobra wiadomość bo wniosek jeszcze nie dotarł do sądu,
strike51 napisał:
Moga mi Panstwo naswietlic jak to dalej bedzie wygladac? Dostane wezwanie/list i co mam na niego odpowiedziec?
jeżeli złożą pozew do e-sądu to pilnować listonosza z poleconym, a jak przyjdzie nakaz zapłaty jeżeli w ogóle przyjdzie złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty - to tyle,
proponuje założyć konto darmowe na https://www.e-sad.gov.pl przyda się,
K3vinek napisał:
Przypominamy, iż w związku z przesyłką nr ( nr przesyłki ) widnieje zaległość w serwisie Taniejniebedzie.pl na kwotę 1 690,00 zł

W związku powyższym proponujemy Ci CZĘŚCIOWE UMORZENIE 80 % Twojego długu.
Aby skorzystać z oferty wystarczy dokonać jednorazowej wpłaty w wysokości 338,00 zł do dnia 28.05.2018r.

Dzięki temu szybko zamkniesz sprawę, nie będziesz już więcej narażony na koszty sądowe.
według mojej oceny to strona przeciwna nic nie ma i dlatego wysłali taką propozycję - ja bym dalej czekał.

robinson21 . dziekuje za pomoc

Kevinek a wczesniej dostales email z trescia taka jak ja ?

strike51 nic takiego nie dostałem

Dzwoniła do mnie jakaś Pani z tej windykacji w związku z tą jakże jedyną w swoim rodzaju super ofertą z ich strony. Pytałem skąd taka obniżka ceny to mi powiedziała że mocno walczyła z zarządem aby dać mi taką zniżkę. Powiedziała że sporo ludzi próbuje specjalnie zaniżać wymiary czy też wagę przesyłek jednak doszli do wniosku że ja tą osobą nie jestem :) . Także Panowie wychodzi na to że to ja i Wy jesteśmy naciągaczami. W ogóle tak delikatnie się wygadała że nie mają protokołu z przeważenia i nie mogą go uzyskać o ile dobrze zrozumiałem ale oczywiście jak zapłacę daną kwotę to będę mógł złożyć reklamację jeżeli sądzę że waga była prawidłowo podana. Dali mi ofertę czasową do poniedziałku jednak jak dzwoniła wczoraj to chciała żebym potwierdził wpłatę do 13:00. Coś tak kombinują, że się powoli sami chyba w tym gubią.

ja czekam juz na wezwanie z sadu i bede walczyl !

Nie zdziw się, jak nie dostaniesz...

mysle ze dostane i z automatu leci sprzeciw

Oni to wiedzą. I dlatego raczej to są strachy na lachy.

Przed chwilą telefon z windykacji Taniejniebedzie.pl

Pani która zajmuję się moim sprawą poinformowała mnie że niestety nie odnotowali wpłaty z mojej strony.

Powiedziałem że nie zapłacę i możemy spotkać się w sądzie. Zostałem poinformowany przez nią jak bardzo to odbije się na moich finansach bo to wszystko wygeneruje dodatkowe koszty. W dodatku dostane przed sądowe wezwanie do zapłaty i chyba bez wyroku trafie do KRD bo tym ta Pani własnie mnie straszyła.

No i stało się ............

Witam,

Niniejszym ostatecznie wzywam Pana ************** do zapłaty zaległości ujemnego salda w serwisie ***.pl na sumę 520,00 zł.

Pomimo kilkukrotnego skierowania do dłużnika mailowych wezwań kwota ta nie została jednak uregulowana.

W związku z tym informuję, iż niniejsze wezwanie jest ostateczne. Wskazana należność winna być wpłacona w terminie 3 dni, od dnia otrzymania niniejszej informacji, na rachunek:
W tytule należy wpisać numer zamówienia.

W przypadku nieuregulowania należności we wskazanym terminie sprawa zostanie skierowana do E-Sądu w Lublinie o wydanie nakazu zapłaty.

moderacja

Nie stało się. Nadal tylko straszą.

trol2008 napisał:
No i stało się ............
Co takiego się stało? Przecież cała działalność "wierzyciela" polega na wysyłaniu pism nakłaniających do wpłaty.

pisałem to z nutą ironii ...... jakoś się tym wcale nie przejąłem. Pani z windykacji liczyła na inny obrót sprawy to było słychać w glosie ..,, :-PPPPP

oni ciagle na cos licza... ja czekam juz na list z sadu poinformuje jak cos dojdzie

Mam identyczny przykład z tą firmą. Nejlepsze jest to że mam dowód na to ze zmieniają ceny zaraz po wykonaniu usługi w postaci screenow cen. Nam *** nieterminowo wykonał usługę, reklamację złożyłem bezpośrednio do F. co zostało uznane oraz przyznali zwrot kosztów dla płatnika. Oni kasy oddać nie chcą, otrzymuję identyczne maile jak wy-etap groźby, że zaraz złożą sprawę do sądu. UOKiK powiadomiony czekam na odp. Na policji byłem dwukrotnie i nie chcą przyjąć zgłoszenia zanim sprawy nie zobaczy rzecznik. Jak tylko dojdzie do sprawy mam na nich dowody, że z mojego IP cena jest "indywidualna" 1800zł, a kolega za tą samą usługę z innego IP.ma 119zł

eliz_ka88@tlen.pl napisał:
Jak tylko dojdzie do sprawy mam na nich dowody, że z mojego IP cena jest "indywidualna" 1800zł, a kolega za tą samą usługę z innego IP.ma 119zł

hehe, to sobie to nieźle wymyślili. Ciekawe czy ceny ustalają po IP czy plikach cookie. Jak znajdziesz chwilę to może wejdź na cennik ze swojego komputera, ale z innej przeglądarki internetowej :) Tak z ciekawości :)

Powrót