D
Dowgird
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 360
Mehitabel napisał:Z Kodeksu Wykroczeń
Art. 63a. § 1. Kto umieszcza w miejscu publicznym ...
Tylko pytanie czy klatka schodowa i drzwi to miejsce publiczne.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mehitabel napisał:Z Kodeksu Wykroczeń
Art. 63a. § 1. Kto umieszcza w miejscu publicznym ...
Mój przypadek nie. Nie podano o kogo chodzi, ani o numer domu. Dopiero rozmowa (nagrałem) wyjaśniła, że nie o mnie, tylko o sąsiada obok. Nie podano mi żadnych danych ani dotyczących sprawy, ani osobowych. Ciężko z tego zrobić naruszenie dóbr osobistych.Nie narusza to przypadkiem dóbr osobistych?
Bo oni to wyjaśniają pomyłką, co mam na nagraniu. Nie jest karalne pomylenie się.Wychodzi na to że jest bardzo mało skarg(zawiadomień) na takie czynności , i czują się bezkarni.
Moja wypowiedź nie była skierowano bezpośrednio do twojej przypadku , tylko ogólnie do niektórych zachowań windykatorów , czy praktyk opisywanych na FP.Syphar napisał:Bo oni to wyjaśniają pomyłką, co mam na nagraniu. Nie jest karalne pomylenie się
Syphar napisał:Mój przypadek nie. Nie podano o kogo chodzi, ani o numer domu. Dopiero rozmowa (nagrałem) wyjaśniła, że nie o mnie, tylko o sąsiada obok. Nie podano mi żadnych danych ani dotyczących sprawy, ani osobowych. Ciężko z tego zrobić naruszenie dóbr osobistych.
Bo oni to wyjaśniają pomyłką, co mam na nagraniu. Nie jest karalne pomylenie się.
Ani na kartce, ani telefonicznie nie powiedzieli, że chodzi o dług.Ty nie jesteś dłużnikiem ale kartkę tobie w drzwiach zostawili.
Żadna moim zdaniem, ludzie plotkują, to normalne. To, że windykacja za Tobą lata nie oznacza, że masz jakikolwiek dług, co wielokrotnie na tym forum wykazano, między innymi pomagając użytkownikom wykazywać przed sądami, że żadnego długu nie ma. Mało tego - nawet to, że komornik za Tobą lata nie oznacza, że masz jakikolwiek dług.Sami wiecie że są tacy sąsiedzi że potrafią taką kartkę wyjąc z drzwi i przeczytać a potem plotki roznieść że macie długi i windykacja za wami lata.Czy to nie jest już jakaś podstawa ?
Syphar napisał:To, że windykacja za Tobą lata nie oznacza, że masz jakikolwiek dług
Żeby to ludzie małomiasteczkowi , lub z Polskich wsi rozumieli .Syphar napisał:Mało tego - nawet to, że komornik za Tobą lata nie oznacza, że masz jakikolwiek dług.
Rozumieją doskonale. Sam jestem małomiasteczkowy wychowany na wsi.Żeby to ludzie małomiasteczkowi , lub z Polskich wsi rozumieli .
I może na tym zakończmy wywód.Ale to ich problem , nie FP.