napisanie zażalenia od decyzji komorniczej

• Autor wątku Autor wątku Enigmus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Enigmus

Użytkownik
Odpowiedzi
58
Witam, moja była złożyła pozew do sądu o komornicze ściągnięcie długu 2900 PLN, którego nie ma bo zostało to spłacone. Sąd teraz wydał wyrok o zajęciu wynagrodzenia na bieżące alimenty + 154 PLN kosztów komorniczych miesięcznie!!!! Pismo dostałem w piątek, mam nie wiele czasu na złożenie pisma. Moderacja. Proszę zapoznać się z regulaminem forum, ze szczególnym uwzględnieniem § 10. lokata

Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Na początek zleć komuś, żeby wytłumaczył Ci regulamin tego forum.

Jeżeli masz dowód na to że spłaciłeś te zadłużenie to idź z tym do komornika.

Skoro dostrzegłeś naruszenie to dlaczego sam tego nie wyjaśniłeś...kolejny pisarz...który musi dodać swoje 3 gr do postu...

RE: Zlecę napisanie zażalenia od decyzji komorniczej

DO loco1 : Jest godzina 23:11, nie masz innych, ważniejszych spraw na głowie jak kolejna próba przeszkodzenia komuś w szybkiej reakcji na polskie prawo?

PS: Czy to ja muszę udowadniać, że nie mam zaległości?? Nie ma w Polsce prawda domniemania niewinności.... CHORY JEST TEN KRAJ!

Mhmmm wiedzę, że Ciebie to bawi loco1 i szukasz tekstów gdzie możesz się popisać... ale może tak prawnie się popiszesz... bo widzę, że specjalistów tu nie brakuje...

Mam dowód w postaci przelewów bankowych....
Najgorsze jest to, że sąd chce abym każde następne alimenty płacił przez komornika co wiąże się z kolejnymi kosztami...

Jak znieść taki wyrok sądu???
Proszę nie pisać postu pod postem. Połączyłam. lokata

Widzę, że to forum ogranicza się do wypowiedzi ograniczonych emocjonalnie osób typu loco1, co daje bardzo pozytywny obraz merytoryczny....

Moderacja. Tym razem post niezgodny z § 9 forum. Ostrzegam, idzie Pan na rekord, albo zacznie Pan przestrzegać naszych zasad, albo będziemy musieli się pożegnać. Lokata

Sąd zawyrokował prawidłowo - przecież nie nakazał spłacenia nieistniejącego zadłużenia, lecz bieżących alimentów.

W wyroku jest napisane wyraźnie ZALEGŁE ALIMENTY 2900 PLN. Alimenty są spłacone i płacone, więc jakie zaległe alimenty...? dlaczego mam płacić 154 PLN za płacenie przez komornika... za to tylko, że przejdzie to tylko przez jeszcze jedno konto!

Jeden sąd już zawyrokował jaka ma być wysokość alimentów, a teraz jeszcze inny sąd zawyrokował o ich sposobie spłaty??? Jakim prawem ?

Jeżeli oczekuje Pan pomocy na tym forum, to proszę podać więcej szczegółów, a może znajdzie się ktoś, kto Panu doradzi. Jeżeli jednak, to Pana nie interesuje, należy we wtorek poszukać sobie prawnika w "realu", który za stosowną opłatą, zajmie się Pana problemem. Zdąży Pan, na złożenie skargi na komornika (choć moim zdaniem nie jest to właściwa droga) ma Pan czas do piątku.

Ostatnia edycja:
Dla Pana pierwszym krokiem na właściwej drodze powinno być przeczytanie, ze zrozumieniem, regulaminu tego forum.

CHORE te wypowiedzi... zamiast pomagać i odnosić się do spraw to wijecie się wokół regulaminu forum... Popełniłem niesamowite wykroczenie? Proszę w takim razie zbanować mnie, wykasować posty i dalej bawić się w rycerza gównianych tekstów...

Tak jak pisałam już wcześniej, jeżeli nie podobają się Panu nasze zasady, nie ma problemu, nikt tu Pana na siłę nie trzyma. "Pełnopłatny" prawnik na pewno Panu chętnie pomoże i słowem o żadnym regulaminie nie wspomni.

A tak na marginesie, to w 99,9% spraw, to nie sąd decyduje o skierowaniu sprawy do komornika, tylko wierzyciel. "Domniemanie niewinności" zaś jest pojęciem prawa karnego, a Pana problem jest natury cywilnej.

Ostatnia edycja:
O jaką skargę na czynności komornicze w ogóle może chodzić? Absurd! Co tu komornik zawinił?
A na początku Pan napisał, że wyrok dotyczył bieżących alimentów - proszę przeczytać swój pierwszy post!
Sąd prawidłowo zawyrokował sposób płacenia alimentów, ponieważ miał Pan dług, a to, że wyrok (jak teraz Pan pisze) dotyczy właśnie zadłużenia, wynikać mogło z faktu, że w dacie wniesienia pozwu dług jeszcze istniał.
Zresztą, powódka będąc w posiadaniu wyroku zasądzającego alimenty, mogła spokojnie po tym jak zaczął powstawać dług, udać się do komornika, który zacząłby ściągać i dług, i bieżące alimenty, pobierając przy tym swoje wynagrodzenie - i nic by tu Pan nie wskórał. Jest to swoista kara dla nieuczciwych dłużników alimentacyjnych. Chyba że chciał Pan złożyć do depozytu sumę odpowiadającą sumie alimentów za 6 miesięcy...

Jak radzono wyżej, ze względu na skłonność Pana niemówienia wszystkiego lepiej by było zasięgnąc porady prawnika w realu - z koniecznym przedstawieniem nie tyle swego oburzenia, co kompletu dokumentów.

Czytając to ma Pani rację... Adwokat w realu pomoże w sprawie, anie będzie mi czytał regulaminu BHP pomieszczenia, w którym to on przyjmuje petentów....

Niski poziom prezentuje to forum pseudo prawników...

To raczej Pan prezentuje niski poziom myślenia i kultury. Przepraszam, ale sam Pan się prosi.

Powrót