T
Tazarus
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Składałem zeznania pod wpływem narkotyków, lecz nie robiono mi żadnych testów pod tym kątem. W zeznaniu zaznaczyłem, że przyjmowałem narkotyk. Sytuacja jest zagmatwana więc przybliżę ją bez wdawania się w zbędne szczegóły: mam świadka i równocześnie udzielającego narkotyku, który potwierdzi, że coś brałem. Sam jestem TYLKO świadkiem w sprawie posiadania narkotyków przez udzielającego. Czy moje zeznania będą brane pod uwagę w sądzie? Zależy mi, żeby tak nie było. Chodzi o pewne rozbieżności w moich zeznaniach, a zeznaniach oskarżonego. Jak sąd spojrzy na to? Czy zeznania nie zostaną wzięte pod uwagę, czy może sąd uwzględni moje wyjaśnienia odnośnie rozbieżności dotyczące bycia pod wpływem i zweryfikuje zeznanie bez wyciągania konsekwencji? Boję się, że zostanę posądzony o składanie fałszywych zeznań.
Służę pomocnymi linkami:
Czy wyjaśnienia osoby będącej pod wpływem narkotyków, alkoholu bądź środków psychotropowych mają moc prawna, czy też można je przyjąć dopiero po ustaniu ich działania? :: Porada Prawna - serwis edukacyjno-prawniczy
Zmiana zeznań - Prawo karne - Wyrok - e-prawnik.pl
Bardzo proszę o odpowiedź.
Służę pomocnymi linkami:
Czy wyjaśnienia osoby będącej pod wpływem narkotyków, alkoholu bądź środków psychotropowych mają moc prawna, czy też można je przyjąć dopiero po ustaniu ich działania? :: Porada Prawna - serwis edukacyjno-prawniczy
Zmiana zeznań - Prawo karne - Wyrok - e-prawnik.pl
Bardzo proszę o odpowiedź.