Nazwisko dla dziecka

• Autor wątku Autor wątku mloda102
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dziewczyny musicie brac pod uwage ze ojciec tez ma prawa jezeli nie chcesz dac nazwiska ojca tylko twoje on go nie uzna i ci nie bedzie placil alimentow bo niby z jakiej racji moralnie myslac to z kim wy wlasciwie macie dzieci skoro nie chcecie dac im nazwiska ojca ktory chce je uznac absurd

Nie jest to dla mnie absurd :] Nazwisko to nie przedmiot do kupienia za alimenty :] Nie będzie chciał uznać to się dojdzie do tego i tak.. zaden problem.
Przedwczoraj rozmawiałam z ojcem mojego dziecka, nadal podtrzymuje, by nazwisko było moje, wiec na dzień dzisiejszy śpię spokojniej.
I nie sadzę, by "nazwisko w zamian za uznanie" to było coś, o co chodzi w tym przypadku.. więc wybacz, ale nie masz racji - absolutnie żadnej.

Ps. nie jest również nagrodą za uznanie :/ liczy się dobro dziecka, a nie nasze widzi mi się.. a dziecku łatwiej z nazwiskiem osoby która je wychowuje... to tyle..

[cytat:v1ndnyfk]
dziewczyny musicie brac pod uwage ze ojciec tez ma prawa jezeli nie chcesz dac nazwiska ojca tylko twoje on go nie uzna i ci nie bedzie placil alimentow bo niby z jakiej racji moralnie myslac to z kim wy wlasciwie macie dzieci skoro nie chcecie dac im nazwiska ojca ktory chce je uznac absurd.vittoria

[/cytat:v1ndnyfk]

A jak to wygląda dziecko ma nazwisko ojca matka ma swoje panieńskie ???
I dzieciak ma od razu etykietkę że jest coś nie tak zaraz tłumaczenia i pytania czyje to dziecko przedszkole szkoła itd.; co jest lepsze to samo nazwisko co ma matka czy ciągłe wyjaśnienia .

Ja spotkałam się z tym, że dziecko pewnej znajomej było wyśmiane że jest adoptowane, gdy dzieci "odkryły", że inaczej się nazywa niż mama..
Na szczęście, póki co i liczę, że tak zostanie, ojciec się zgadza na moje ..

[cytat:29uqpf3w]
Ja spotkałam się z tym, że dziecko pewnej znajomej było wyśmiane że jest adoptowane, gdy dzieci "odkryły", że inaczej się nazywa niż mama..
[/cytat:29uqpf3w]

Zawsze znajdzie się osoba uczynna i rozgłosi takie wiadomości co jest potem problemem dla niewinnego dziecka .

Dlatego wolałabym m.in by dziecko mogło uniknąć choć takowego problemu i nosiło moje nazwisko.. naprawde nie chodzi mi o mnie ani o robienie na złość człowiekowi którego mimo wszystko nadal kocham. dlatego proszę o nie posądzanie o podobnego typu rzeczy..

Powrót