Negatywna reklamacja obuwia

• Autor wątku Autor wątku Łukasz 88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ł

Łukasz 88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam 13.09.2014r kupiłem buty marki Nike Air Max z gwarancją na 2 lata.25 maja tego roku oddałem je na gwarancję ponieważ popękały podeszwy oraz puściły szwy w oby dwóch butach.Po niepełnych dwóch tygodniach pani ze sklepu stwierdziła że gwarancja jest negatywna bez podania przyczyny i nie mogę odzyskać starych butów.Minęło 14 dni roboczych od dnia złożenia reklamacji i nadal pani mnie zbywa mówiąc że buty i decyzja będą ale nie wie kiedy.Co mogę zrobić? nie zgadzam się z negatywną decyzją gwarancji i chce odzyskać moje buty,myślałem o założeniu sprawy w sądzie ale boję się przegranej.Proszę o doradzenie co mogę zrobić.

Pierwsze słyszę, żeby na buty ktokolwiek, kiedykolwiek dał gwarancję, wraz z jej warunkami. W 99% przypadków ogranicza się to do stwierdzenia "pińcet lat gwarancji na podstawie paragonu".
Masz jakieś potwierdzenie pisemne reklamacji, cokolwiek?

No właśnie to była gwarancja na podstawie paragonu...mam zgłoszenie reklamacyjne z dnia 25.05.2015 i nie jestem pewny czy jest taki przepis że sprzedawca ma 14 dni roboczych na odpowiedz pisemną.Byłem u rzecznika praw konsumenta który odesłał mnie na policje zgłosić przywłaszczenie mienia ale jedyne co wszędzie słyszę to żeby dać sprawę do sądu i nie wiem co robić

odpowiedz dostałem tylko słowną bo pani stwierdziła że taka wystarczy

tylko że teraz nie mam jak...

postaram się to zrobić jak najszybciej

Słaba jakość i kartka też swoje przeszła bo trochę się z nią najezdziłem,

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
jak trzeba będzie mogę sie postarać trochę ją wyprostować

Łukasz 88 napisał:
odpowiedz dostałem tylko słowną bo pani stwierdziła że taka wystarczy

A kwitales potem cos, ze udzielono ci odpowiedzi? Posiadaja jakis dowod na to, ze ci "odpowiedzieli" ?
Na tej kopii nic nie widac.

powinni mi odpowiedzieć na tym piśmie,sprzedawca ma drugie ale poinformowała mnie tylko słownie i powiedziała że będzie na piśmie ale nie wie kiedy tak że dowodu nie ma żadnego.Nie jest tak że na odpowiedz pisemną mają 14 dni roboczych?

mam słaby aparat w telefonie,jak zrobię zdjęcie lepszej jakości to wrzuce...

Czekaj na odbiór butów, zapoznaj się z argumentami sprzedawcy, zdobądź korzystną opinię rzeczoznawcy i złóż ponowną reklamację.

ok dzięki bardzo za pomoc.Jak już będzie po wszystkim to napiszę jak się zakończyło

i ty myślisz że ktoś ci pomoze?
sam jezus by tego nie rozczytał
przepisz słowo w słowo albo zrób zdjęcie / skan czymś normalnym

Powrót