Nękana przez prostytutke

• Autor wątku Autor wątku kamelott
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamelott

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam, mam pewien problem z prostytutką z którą spotkał się kiedyś mój mąż, zapłacił jej za usługę, a ona zaszła z nim w ciąże. Okazało się że mają wspólnych znajomych i poznała jego dane. Mnie znalazła na naszej klasie i od tamtej pory dręczy mnie smsami i wiadomościami, obraża mnie i niejawnie grozi. Oczywiście nie pozostałam jej dłużna z tym że moja kultura językowa jest na o wiele wyższym poziomie, nie ubliżam jej nie groźe, a mimo to potrafie dosadnie powiedzieć o co mi chodzi. Ale mam już dość tych przepychanek i tego że ubliża nie tylko mi ale i mojemu rocznemu synkowi (np. ten twój bachor ma odstające uszy jak u słonia, jest brzydkim małym gejem, dwa jeb*** ścierwa). Pisze że przejedzie się do mnie, że jest nieobliczalna, nie wiem na kogo trafiłam, że mi pierdolnie w krzywy ryj i inne epitety. Byłam na policji, ale spisali tylko notatke.... hm.... co mogą innego zrobić.... i powiedzieli że sprawę monitorują. Czy za takie wiadomości mogę założyć sprawę na podstawie artykułów:?::?::?::

Art. 107. Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi,
podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.

Art. 216 KK § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Przede wszystkim popełniłaś błąd, że w ogóle wdawałaś się w dyskusję i przepychanki z tą kobietą. Na takie rzeczy się z zasady nie reaguje.

Jestem matką, a każda matka ma obowiązek bronić swoje dziecko.

No to raczej tej pani o nękanie nie oskarżysz, skoro prowadziłaś z nią " korespondencje" i wdałaś się w przepychanki słowne. Dałaś jej tylko okazje do dalszego nakręcania sprawy. Od wariatek się trzyma z daleka, taka jest podstawowa zasada. Trzeba było milczeć i nie reagować, obraźliwe komentarze drukować i kasować z widoku publicznego i po cichu złożyć doniesienie o nękaniu. Oczywiście możesz zgłosić sprawę o groźby karalne ( art. 190 KK) - bo Cię " pierdolnie w krzywy ryj"- jak napisała, ale ona w sytuacji gdy z nia korespondowałaś może udowodnić, że ją do tego sprowokowałaś.
Słowa " brzydki mały gej' " ma odstające uszy" nie są karalne, to jest ocena czyjegoś wyglądu. " Dwa ścierwa'- jak najbardziej tak, to zniewaga ( art. 216 KK)- ale musisz jej sama wytoczyć sprawę z powództwa prywatnego. Policja się zniewagami nie zajmuje.
Na przyszłość- nie wdawaj się jednak w żadne dyskusje z takimi osobami, choćby wypisywała Ci niewiadomo co.

Jak już jestem przy temacie to jeszcze mam jedno pytanie:
Mąż jak twierdzi umówił się na płatny seks (wiadomo klient płaci, klient wymaga)
Dziewczyna mimo to zaszła w ciąże, i czy jesli się okaże ze dzicko jest jego bedzie płacił alimenty??

Tak, ponieważ na mężu będzie ciążył obowiązek alimentacyjny.

Ale skoro zapłacił za seks, to chyba obowiązkiem tej pani było się zabezpieczyć.
Płatny seks to usługa, a każdą usługę podobno można reklamować, błąd tej pani zniszczył nam życie.

Prostytucja w myśl naszego prawa nie jest usługą. Nie jest u nas w żaden sposób uregulowana. Co jakiś czas pojawiają się pomysły aby to zmienić ale (niestety) szybko upadają.

Wydaje mi się że zgodnie z literą prawa Pani mąż po prostu zrobił dziecko znajomej i fakt że za to zapłacił nie ma tu znaczenia. Zresztą, jak to udowodnić - paragonu chyba nie wystawiła..

Myślę że warto by przeprowadzić badania DNA dziecka. Z racji pełnionego zawodu wspomniana Pani prowadziła dość rozwiązły tryb życia i może się okazać że Pani mąż wcale nie jest ojcem. Myślę że kandydatów może być sporo.

kamelott napisał:
Ale skoro zapłacił za seks, to chyba obowiązkiem tej pani było się zabezpieczyć.
Płatny seks to usługa, a każdą usługę podobno można reklamować, błąd tej pani zniszczył nam życie.

Dobry Boże, życie to zniszczył własny mąż że mu się zachciało k... na boku.
Równie dobrze on mógł się zabezpieczyć, co nawet byłoby wskazane przy tego typu rozrywkach. Na Waszym miejscu przebadałabym się na hiva.

Pani Diano, Pani to mnie obraża, przebadać na hiva?? "Mały gej" to opis wyglądu, czyżby jakiś rasizm i dyskryminacja.
Zawód stary jak świat i korzystanie z takich usług po postu się zdarza.
Może po prostu uważał taką usługę za pewniaka i wolał bez jak z... bo w domu nie mógł sobie na to pozwolić.....

"Pani Diano, Pani to mnie obraża, przebadać na hiva?? "Mały gej" to opis wyglądu, czyżby jakiś rasizm i dyskryminacja.
Zawód stary jak świat i korzystanie z takich usług po postu się zdarza.
Może po prostu uważał taką usługę za pewniaka i wolał bez jak z... bo w domu nie mógł sobie na to pozwolić..... "

Nie tylko na HIV-a, ale radzę również na HPV i HCV droga pani kamelott.
Co za idiotyczne gadanie, na pewniaka iść z prostytutką do łóżka bez ogumienia??? To jakiś żart!
Proponuję najpierw swojego misia ustawić do pionu i z nim porozmawiac zamiast wieszac psy na pani wątpliwych obyczajów :D

No to pogratulować chłopu rozumu, iść do łóżka z kurwą bez gumki to idiota z niego niewąski:)))) Niezłe towarzystwo:)))

Panie wątpliwych obyczajów z racji swojego zawodu pewnie częściej odwiedzają doktora do_w_cipnego. niż niejedna kobieta i są po to aby spełniać męskie fantazje których nie mogą zrealizować z żoną.
O Misia proszę się nie martwić-sprawa załatwiona.
A owa pani to wiesza psy na mnie nie wiadomo z jakiej przyczyny, jakbym to ja jej dziecko zrobiła.

Pani Kamellot to niech pani zacznie spełniac fantazje męża w łóżku, to nie będzie musiał na k.. latać i martwić się o alimenty:))))

Moża Pani lubi analnie, bo ja nie bardzo.

Po za tym fantazje męża to już nie moja sprawa bo jesteśmy po rozwodzie, ale w partnersko-rodzicielskich stosunkach, więc myślałam, że mogę mu jakoś pomóc, ale jak widać nie...

No to pani Kamellot, po kłopocie- co się pani o byłego męża martwi ?
PS. To jakim cudem k... przez sex analny w ciążę zaszła ?:):)

Akurat! Mąż nagle okazuje się eksmężem???? hahaha
Dosłownie śmiechu warte!
Pani kamelott, rozumiem zawstydzenie całą sytuacją ;) ale proszę się juz więcej nie ośmieszać, wszak przed "chwilą" pisała pani o tym, iż ta podła i cwana prostytutka przewróciła wasze życie do góry nogami ;) Czyż tak szybko juz jesteście po rozwodzie???
Dobre sobie droga pani.
Nawiasem mówiąc droga pani, od fantazji jestes Ty, nie kur...a, najwidoczniej mąż nie dość, iż jest zwyczajnym kur....rzem, to na dodatek totalnie głupim, skoro nie potrafił się zabezpieczyc ogumieniem (pewnie nie lubi ;) hahaha)
Jaaaasne.... Po raz pierwszy słyszę, że przez uprawianie seksu analnego zachodzi się w ciążę hahahaha
Mój Boże kobieto otwórz oczy, boś głupia jak but!!!!

Przywołuję uzytkowników do porządku.
To forum prawne, a nie społeczno-obyczajowe.

Powrót