Z
zelig
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 34
Dzień dobry, od trzech lat staram się wydanie decyzji na budowę domu jednorodzinnego. Naczelnik wydziału budownictwa w moim rejonie stawiał przez trzy lata co rusz to nowe wymagania, teren jest pod nadzorem konserwatorskim, udało mi się spełnić wszystkie warunki jakie mi postawiono, kiedy przyszło do wydania pozwolenia na budowę sąsiad się odwołał podając nie mające podstaw powody żebym przestawił dom , zbudował mniejszy , nie podoba mu sie nawet kolor elewacji. Miałem kilka spotkań z sąsiadem nawet przy udziale naczelnik wydziału, radców prawnych, architektów. NIe mogę się dogadać z sąsiadem. Kiedy juz w zeszłym tygodniu Naczelnik poinformowała moje biuro ,że wyda zawiadomienie sąsiad znowu napisał list z różnymi powodami ,żebym przerobił projekt. Naczelnik postanowiła przesunąć wydanie decyzji na koniec roku. Już dawno upłynął termin ustawowy kiedy powinna wydać jakąś decyzję . Czy mogę coś zrobić ,żeby Naczelnik wydała decyzje ( odmowe , albo PNB ) , czy ona może sobie tak po prosty wydłużać bez końca ?