S
Surehand
Piot napisał:Przykro mi, że tego nie rozumiesz.
Gdyby ten przepis już obowiązywał, nie byłoby potrzeby zakładania tego wątku.
Rzeczywiście powalająca argumentacja
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Piot napisał:Przykro mi, że tego nie rozumiesz.
Gdyby ten przepis już obowiązywał, nie byłoby potrzeby zakładania tego wątku.
zagiell napisał:Jak może sędzie lub prokurator udowodnić iż jestem osobą fizyczną?
haker_ napisał:mają zapewne przy sobie dowody osobiste.......
zagiell napisał:haker, czy masz na myśli mój dowód osobisty? A jeżeli tak, to co jeżeli nie jestem obecnie obywatelem żadnego państwa (nie posiadam dowodu osobistego)?
Haker, zajrzyj do Wikipedii, co to znaczy "apatryda".haker_ napisał:nie ma takiej mozliwości żebyś nie był obywatelem żadnego państwa.
Nie K.C., tylko projekt księgi pierwszej nowego kodeksu cywilnego.haker_ napisał:K.C jasno stanowi że każdy człowiek jest osobą fizyczną.
Od kiedy słowo zbliżony oznacza tożsamy? Polecam sprawę bezdomnego apatrydy z Heathrow. Bezpaństwowcy nadal istnieją - nie wszystkie państwa ich uznają bo nie wszyscy zaakceptowali Konwencję ONZ. Poza tym - uznany przez państwo apatryda nie posiada pewnych praw politycznych - więc jego status nie jest tożsamy.haker_ napisał:20 września 1954 r. na forum ONZ przyjęto Konwencję dotyczącą statusu bezpaństwowców. Zgodnie z nią, państwa powinny przyznać apatrydom status zbliżony do własnych obywateli.
czyli ich status jest tożsamy
nie projekt nowego kodeksu cywilnego tylko tytuł II dział I. Osoby fizyczne art 8. aktu
zagiell napisał:1. haker = "K.C jasno stanowi że każdy człowiek jest osobą fizyczną." Prosze podaj art., (nic takiego w KC nie znalazłem)
2. Piot = "Nie K.C., tylko projekt księgi pierwszej nowego kodeksu cywilnego." możesz podać link do tej księgi (albo jak ją znaleźć i czego szukać)
3. Gdzie moge znależć definicje "apatrydy"? czy jest ona w tej konwencji z 20 września 1954 r. na forum ONZ?
http://www.bip.ms.gov.pl/Data/Files/_public/bip/kkpc/ksiega.rtf - str. 18zagiell napisał:Piot = "Nie K.C., tylko projekt księgi pierwszej nowego kodeksu cywilnego." możesz podać link do tej księgi (albo jak ją znaleźć i czego szukać)
Pierwszy przepis na wskazanej stronie.zagiell napisał:Piot dzięki ale czy ty także możesz zacytować który to fragment stwierdza iż "każdy człowiek jest osobą fizyczną."
Tutaj się mylisz. W prawie administracyjnym, cywilnym i innym, "urodzenie" używane jest w znaczeniu potocznym, jako przyjście na świat.zagiell napisał:1. Teraz jeszcze trzeba znaleźć definicje prawną "urodzenia" ponieważ w języku potocznym jest to moment przyjścia na świat, a o ile się nie mylę w naszym prawie administracyjnym jest to rozumiane jako wypełnienie formularza.
zagiell napisał:Piot dzięki ale czy ty także możesz zacytować który to fragment stwierdza iż "każdy człowiek jest osobą fizyczną."
haker = "tytuł II dział I. Osoby fizyczne w związku z art 8. k.c" prosze zacytuj gdzie jest to napisane "że każdy człowiek jest osobą fizyczną.
To prawda. Kodeks nie jest dostosowany do "zwykłego Kowalskiego".haker_ napisał:autorzy ustawy przecenili chyba zdolności intelektualne niektórych rodaków![]()
lucanus napisał:Mogą dociec tego po tym, że posiadasz ręce, nogi i głowę, mówisz (obojętnie w jakim języku), oddychasz a sprawa nie dotyczy przedsiębiorstwa. Wtedy będą wiedzieli, że mają do czynienia z człowiekiem tj. osobą fizyczną.
Katalog organów, narządów, który wymieniłem jest niezamknięty... wymieniać dalej?A jak nie mam nóg, oddycha za mnie respirator i jestem niemową, to podchodzę pod florę czy faunę ?