P
piotr751
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 96
dnia 4 stycznia sąd wydał wyrok na moją korzyść. dostarczył uprawomocnienie wyroku do organu 18 Stycznia. zamiast wykonać wyrok organ Drugiej instancji ministerstwo przysłał do mnie pismo że ich to nie dotyczy że decyzja ma ponownie wydać pfron organ pierwszej instancji. pfron Organ pierwszej instancji zamiast wykonać wyrok sądu i wypłacić mi należne pieniądze przesyła mi bzdurne informacje o tym że mogę zapoznać się z aktami sprawy, oraz przysłał pismo w którym nakazuje mi ponownie składać wnioski o dofinansowanie. wniosek ten wraz z dokumentację ma już u siebie od ponad 3 lat. organ przeciągał tak sprawę przez kilka lat aż trafiła do sądu teraz mam wyrok i nadal przyciągają sprawę zamiast wykonać wyrok.
Co powinienem zrobić?
Minęło ponad 30 dni od kiedy organ otrzymał wyrok uprawomocniony sądu, Czy mogę złożyć skargę na bezczynność organu i jeżeli tak to na kogo składam skargę organ pierwszy czyli PFRON, czy na organ II instancji który był pozwanym w sprawie czyli ministerstwo ?
Wezwałem już pisemnie organ pierwszej i drugiej instancji do wykonania wyroku. Nic to nie dało.
Czy mogę wystąpić do sądu Cywilnego odszkodowanie z powodu niewykonania wyroku?
w podobnej bliźniaczej w sprawie która dotyczyła innego miesiąca zapadł identyczny wyrok. tego samego dnia dla tego samego pozwanego. w tej drugiej sprawie pozwany nie wykonał wyroku sądu i nie wysłał do mnie ani jednego pisma. co w tej sytuacji mogę zrobić?
Co powinienem zrobić?
Minęło ponad 30 dni od kiedy organ otrzymał wyrok uprawomocniony sądu, Czy mogę złożyć skargę na bezczynność organu i jeżeli tak to na kogo składam skargę organ pierwszy czyli PFRON, czy na organ II instancji który był pozwanym w sprawie czyli ministerstwo ?
Wezwałem już pisemnie organ pierwszej i drugiej instancji do wykonania wyroku. Nic to nie dało.
Czy mogę wystąpić do sądu Cywilnego odszkodowanie z powodu niewykonania wyroku?
w podobnej bliźniaczej w sprawie która dotyczyła innego miesiąca zapadł identyczny wyrok. tego samego dnia dla tego samego pozwanego. w tej drugiej sprawie pozwany nie wykonał wyroku sądu i nie wysłał do mnie ani jednego pisma. co w tej sytuacji mogę zrobić?
Ostatnią edycję dokonał moderator: