Właśnie otrzymałam takie pismo na maila, nie wiem co mogę z tym zrobić proszę o poradę. Jakiś czas tamu założyłam konto z którego prawie nie korzystałam, a potem całkiem zapomniałam, po czasie konto zamknełam, bez wypowiadania umowy bo juz dawno nie pamiętałam co tam w tym regulaminie było..... potem jakieś maile przyszły ale tego nawet nie czytałam tylko w kosz bo byłam przekonana że to reklama portalu, może cos też trafiło do spamu??? tego nie wiem... Pytanie co z tym dalej zrobić, jakie mają podstawy żądać pieniędzy bez przypomnienia o mozliwości wybowiedzenia,a potem windykować dług?????
Proszę o pomoc
oto treść maila
WEZWANIE DO ZAPLATY
>
> Uprzejmie informuje, ze Germany - Mdfz dzialajac w imieniu i na rzecz Affinitas GmbH zlecil Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o. z siedziba w Warszawie wszczecie postepowania windykacyjnego przeciwko Panu/Pani/Panstwu o zaplate kwoty 51,95 EUR tytulem wierzytelnosci pienieznej okreslonej ponizej:
>
> Nazwa / numer dokumentu

latne Czlonkostwo eDarling.pl Premium
> Data dokumentu:25.01.2016
> Kwota naleznosci:51,95 EUR
>
> Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o. wzywa Pana/Pania/ Panstwa do zaplacenia dochodzonej kwoty na rachunek:
>
> Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o.
> ul. Marconich 3, 02-954 Warszawa
>
> EUR 62 1160 2202 0000 0002 2203 0263
> PLN 40 1160 2202 0000 0002 2203 0368
>
> lub bezposrednio na rachunek wierzyciela w terminie 7 dni od otrzymania niniejszego pisma.
>
> Platnosci mozna dokonac w zlotowkach przeliczajac kwote EUR zgodnie ze srednim kursem NBP przypadajacym na dzien wplaty.
>
> Jednoczesnie Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o. informuje, ze w razie bezskutecznego uplywu wyzej zakreslonego terminu bedzie zmuszona do podjecia dalszych dzialan windykacyjnych.
>
> W przypadku pytan lub watpliwosci prosimy o kontakt z przedstawicielem Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o. Pania Kinga Grzybowska pod nr telefonu 22 642 93 64.
>
> Z powazaniem
> Kinga Grzybowska
>
>
>