*** - niemiecka firma problem

• Autor wątku Autor wątku kpiwo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam, wszystkich. Dzis popelnilem podobny blad jak inni i kupilem konto premium za 29zl/miesiac a pobralo mi 350 zl z konta za rok z gory. Chcialbym odzyskac te pieniadze i tu moje pytanie czy faktycznie wyslanie maili z odstąpieniem cos da? jesli tak to na jakie maile wysylac i ile czekac na odpowiedz. Bardzo dziekuje za jakakolwiek pomoc, bo dzisiejszy dzien jest fatalny przez to a 350zl to bardzo duzo pieniedzy

pozdrawiam

PiotrekDiax napisał:
Witam, wszystkich. Dzis popelnilem podobny blad jak inni i kupilem konto premium za 29zl/miesiac a pobralo mi 350 zl z konta za rok z gory. Chcialbym odzyskac te pieniadze i tu moje pytanie czy faktycznie wyslanie maili z odstąpieniem cos da? jesli tak to na jakie maile wysylac i ile czekac na odpowiedz. Bardzo dziekuje za jakakolwiek pomoc, bo dzisiejszy dzien jest fatalny przez to a 350zl to bardzo duzo pieniedzy

pozdrawiam

Wszystko jasne, wysłałem maila z odstąpieniem i otrzymałem odpowiedź że dostanę zwrot całej kwoty, także kamień z serca :) jeszcze tylko poczekam az faktycznie pieniadze wrócą na konto ale myślę że pomimo wszystko zachowają się uczciwie :)

It_wasnt_me napisał:
Właśnie wysłałam rezygnację (skan formularza). Przyznam się, że po przeczytaniu regulaminu i Waszych pierwszych postów ciarki przeszły mi po plecach, że wpakowałam się w jakąś mocno szemraną historię.

Do tych z Was, którzy zrezygnowali: jeśli dobrze rozumiem regulamin, umowa przedłuża się sama, czyli dopóki nie przyjmą wypowiedzenia Premium, co miesiąc powinnam im te 33,90 zapłacić. Czyli u mnie nowy miesiąc obowiązywania zaczyna się 21. Wypowiedzenie wysłałam dzisiaj, więc 14-dniowy termin wypowiedzenia nie będzie zachowany i czy mi się to podoba, czy nie, za sierpień muszę im jeszcze zapłacić - poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale mam obawy, że tak właśnie jest... W porządku, zapłacę za własną głupotę te 30 parę PLN, tylko czy ktoś wie do diabła jak??? Nie ma tam żadnej zakładki z płatnościami, numeru konta, nic... A ja naprawdę nie mam ochoty ciągnąć przygody z tym dziwnym portalem dłużej, niż jest to konieczne.
Z góry dzięki za pomoc.
Ja zarejestrowałam się i oplacilam za 6 miesięcy, nie doczytałam, ze potem potracaja automatycznie. Natychmiat po drugim 6- miesięcznym potraceniu zlozylam wniosek o odstąpieniu od umowy. Zgodnie z regulaminem powinnam dostać zwrot poniesionych kosztów. Tymczasem dostałam informacje, ze umowa będzie rozwiazana za 6-miesiecy.Ja nie chce korzystać już z ich kłamliwych informacji i propozycji czyli musze placic za 6-miesiecy? Co mam robic ? Naapisalam już chyba z 10 listow be odpowiedzi !!!!! Co robic?

Właśnie otrzymałam takie pismo na maila, nie wiem co mogę z tym zrobić proszę o poradę. Jakiś czas tamu założyłam konto z którego prawie nie korzystałam, a potem całkiem zapomniałam, po czasie konto zamknełam, bez wypowiadania umowy bo juz dawno nie pamiętałam co tam w tym regulaminie było..... potem jakieś maile przyszły ale tego nawet nie czytałam tylko w kosz bo byłam przekonana że to reklama portalu, może cos też trafiło do spamu??? tego nie wiem... Pytanie co z tym dalej zrobić, jakie mają podstawy żądać pieniędzy bez przypomnienia o mozliwości wybowiedzenia,a potem windykować dług?????
Proszę o pomoc
oto treść maila
WEZWANIE DO ZAPLATY
>
> Uprzejmie informuje, ze Germany - Mdfz dzialajac w imieniu i na rzecz Affinitas GmbH zlecil Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o. z siedziba w Warszawie wszczecie postepowania windykacyjnego przeciwko Panu/Pani/Panstwu o zaplate kwoty 51,95 EUR tytulem wierzytelnosci pienieznej okreslonej ponizej:
>
> Nazwa / numer dokumentu:Platne Czlonkostwo eDarling.pl Premium
> Data dokumentu:25.01.2016
> Kwota naleznosci:51,95 EUR
>
> Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o. wzywa Pana/Pania/ Panstwa do zaplacenia dochodzonej kwoty na rachunek:
>
> Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o.
> ul. Marconich 3, 02-954 Warszawa
>
> EUR 62 1160 2202 0000 0002 2203 0263
> PLN 40 1160 2202 0000 0002 2203 0368
>
> lub bezposrednio na rachunek wierzyciela w terminie 7 dni od otrzymania niniejszego pisma.
>
> Platnosci mozna dokonac w zlotowkach przeliczajac kwote EUR zgodnie ze srednim kursem NBP przypadajacym na dzien wplaty.
>
> Jednoczesnie Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o. informuje, ze w razie bezskutecznego uplywu wyzej zakreslonego terminu bedzie zmuszona do podjecia dalszych dzialan windykacyjnych.
>
> W przypadku pytan lub watpliwosci prosimy o kontakt z przedstawicielem Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o. Pania Kinga Grzybowska pod nr telefonu 22 642 93 64.
>
> Z powazaniem
> Kinga Grzybowska
>
>
>

Mam taki sam problem,prosze o poradę-płacić czy nie?
WEZWANIE DO ZAPLATY
Uprzejmie informuje, ze Germany - Mdfz dzialajac w imieniu i na rzecz Affinitas GmbH zlecil Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o. z siedziba w Warszawie wszczecie postepowania windykacyjnego przeciwko Panu/Pani/Panstwu o zaplate kwoty 42,12 EUR tytulem wierzytelnosci
pienieznej okreslonej ponizej:

> Nazwa / numer dokumentu: Platne Czlonkostwo eDarling.pl Premium
> Data dokumentu:15.02.2016
> Kwota naleznosci:42,12 EUR
Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o. wzywa Pana/Pania/ Panstwa
do zaplacenia dochodzonej kwoty na rachunek:
Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o.
ul. Marconich 3, 02-954 Warszawa
EUR 62 1160 2202 0000 0002 2203 0263
PLN 40 1160 2202 0000 0002 2203 0368
lub bezposrednio na rachunek wierzyciela w terminie 7 dni od otrzymania
niniejszego pisma.
Platnosci mozna dokonac w zlotowkach przeliczajac kwote EUR zgodnie ze
srednim kursem NBP przypadajacym na dzien wplaty.
Jednoczesnie Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o. informuje, ze
w razie bezskutecznego uplywu wyzej zakreslonego terminu bedzie zmuszona do
podjecia dalszych dzialan windykacyjnych.
W przypadku pytan lub watpliwosci prosimy o kontakt z przedstawicielem
Global Collection Service ( Poland ) Sp. z o.o. Pania Kinga Grzybowska pod
nr telefonu 22 642 93 64.

Z powazaniem
Kinga Grzybowska

Też mam taki sam problem. Dostałem już kilka wezwań. Sprawę zgłosiłem do Europejskiego Centrum Konsumenckiego. Europejskie Centrum Konsumenckie - Skarga do ECK
Wypełniamy formularz skargi lub wysyłamy zapytanie co z tą sprawą. Miła Pani z ECK przekazała sprawę wyżej i powiedziała, że do tej pory wszystkie skargi przeciwko Edarling zostały rozpatrzone pozytywnie. Teraz tylko czekać bo cała sprawa może trwać nawet kilkanaście tygodni.

Mam pytanie czy udało się komuś zlikwidować konto u nich po nie opłaceniu zaległości ?

Ponieważ ja 2 lata temu wysłałem do nich pismo po którym przestali mnie nękać wezwaniami do zapłaty. W ich serwisie konto wyczyściłem ze swoich danych a następnie usunąłem. Jednak ciągle przychodzą mi maile z ich serwisu na szczęście na maila z którego nie korzystam.

Przy logowaniu sprawa wygląda tak, że konta niby nie ma ale zalogować się można. Po kolejnym piśmie do nich odsyłają informację że nie mogą wymazać mojego maila do puki nie ureguluję zaległości. Ale wg biura z Ochrony Praw Konsumenta kazali mi temat olać. Jednak mnie irytuje to że dysponują moimi danymi i jeżeli zmieni się kiedyś coś w przepisach to mogą być z tego problemy ?

Mam podobny problem.. a raczej moja mama. Rok temu mniej więcej zalożyła konto na edarling, od kilku m-cy z niego nie korzystała. Dzisiaj weszła na swoje konto bankowe i zobaczyła, że zostało pobrane z konta prawie 500 zł!!!!
Co teraz mamy zrobić? Czy możemy odstąpić od nowo przedłużonej umowy? Czy wypowiedzieć i żądać zwrotu pieniędzy pobranych z góry? Jakie kroki mamy podjąć?
Dla nas to mnóstwo pieniędzy...

elizza napisał:
Co teraz mamy zrobić? Czy możemy odstąpić od nowo przedłużonej umowy? Czy wypowiedzieć i żądać zwrotu pieniędzy pobranych z góry? Jakie kroki mamy podjąć?

Może najpierw zacznie od przeczytania regulaminu...kilka razy...od deski do deski jak to się mówi.

Cześć wszystkim,

Tym razem i ja mam problem z edarling.
Chciałam wykupić konto na miesiąc, ale pobrali mi ponad 350 zł z konta...
Wysłałam do nich dzisiaj e-maila z informacją o odstąpieniu od umowy (zachowałam okres 14 dni, który użytkownik ma na odstąpienie od umowy).
Chciałabym zapytać czy Wam udało się otrzymać zwrot pieniędzy?
Czy musieliście sięgać po bardziej zaawansowane metody typu kontakt z bankiem lub Europejskim Centrum Konsumenta?

Dziękuję z góry za odpowiedzi!

Pozdrawiam,

Marta

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót