F
Flicka
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 3 432
Pójdź do prawnika w realu.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Chodzi mi o to czy pytajacy ma dowód na to że ten ktoś sprzedał sprzęt dalej.loco1 napisał:
niebieski2552 napisał:to wiem! chodzi mi o to ak odzyskac sprzet lub gotówke? jak to zrobic ??
niebieski2552 napisał:no tak ale skoro go nie sprzedał to niech go pokaze prosta sprawa , sprzet jest w tym lokalu w ktorym ja proiwadzilem dzialnosc wiec na 100% ktos ma dowod zakupu
A jakie to ma mieć znaczenie?digiton napisał:Chodzi mi o to czy pytajacy ma dowód na to że ten ktoś sprzedał sprzęt dalej.
Skoro miał zapłacić 30 tys za sprzęt, zapłacił 23, a sprzęt ktoś sprzeda ponownie, to ma prawo potracic z należnej kwoty z weksla i zażądać zwrotu reszty. Ale jak nie będzie potrafił dowieść ponownej sprzedaży to zostanie mu zapłacić sumę z wekslaloco1 napisał:A jakie to ma mieć znaczenie?
Zgadza się. Ale w zaistniałej sytuacji próbowałbym powództwa opozycyjnego. Tym bardziej że opis sprzętu jest jaki jestloco1 napisał:Sprzęt stanie się jego własnością po zapłacie całości ceny. I wtedy może domagać się jego wydania.