Niesplacony Weksel

• Autor wątku Autor wątku niebieski2552
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
niebieski2552 napisał:
umowa była zawarta z właścicielem lokalu a nie z właścicielem sprzetu
Możesz rozwinąć myśl? Kupiłeś sprzęt od kogoś kto nie jest właścicielem? Poza tym w umowie jest warunek zawieszający przeniesienie własności z tego co widzę. A poza tym... jeśli uda Ci się cokolwiek ugrać to zidentyfikowanie tak opisanego sprzętu jest praktycznie niemożliwe.

Włascicielem lokalu jest gość który od lat go wynajmuje ja kupilem sprzęt od osby najmującej lokal , wiem ze opis jest kaszaniasty , nie chodzi mi o sam sprzet tylko o to bym cokolwiek mogł odzyskac np kwote którą wpłaciłem , co do tego jak został mi zabrany sprzet normalnie koles przyjechal zabral i pojechał co mam innego opisywac , teraz tylko pytanie moje jest czy to było zgodnie z prawem bo skoro zaplaciłem juz 23 tysiace to cos z tego sprzetu nalezy chyba do mnie prawda ?

Wrzuć tutaj wyrok jaki otrzymałeś z Sądu oraz pozostałe dokumenty o ktorych już tu inne osoby wspomniały bez tego mozesz sobie pisac ale nikt Ci nic nie odpowie na temat sprawy bo nikt nie jest jasnowidzem.

wiem o tym i napisalem kilka postów wyżej ze jak tylko bede go miał przy sobie to go wstawie , niestety nie mam teraz do niego dostepu bo jestem poza domem jak tylko wroce to wstawie

niebieski2552 napisał:
bo skoro zaplaciłem juz 23 tysiace to cos z tego sprzetu nalezy chyba do mnie prawda ?
Ten dopisek w umowie jest Wasz wspólny, czy ktoś sobie sam dopisał?

Ted dopisek w pewnym sensie chroni ciebie , jeśli dopłacisz brakującą kwotę , przedmioty stają się twoją własnością.
Nasuwa się pytanie , co wtedy zrobi sprzedający (przecież jak pisałeś , część sprzedał) więc będziesz mógł domagać się nowych , ale to raczej tylko w Sądzie.
Jeszcze jedno, nie widziałem jeszcze tak nieprecyzyjnej umowy (jakich firm sprzęt , w jakim stanie , jaka wartość poszczególnych urządzeń , nie ma tam prawie nic)

mieliśmy to wszystko spisać , ale po wpaceniu czesci kwoty nagle wlasciciel tego sprzetu wyjechal do niemiec i powiedział mi, że nie może przyjechac bo to nie moze przyjechac bo tamto i ciagle coś , teraz z perspektywy czasu widze ze chciał mnie zrobic w balona , wiem ze ten sapis na koncu po czesci ratuje mi tylek bo podpisane jest przez 2 strony dlatego wlasnie chce splacic reszte i droga sadowa albo domagac sie zwrotu sprzetu albo wplaconej kwoty ponieważ tego sprzetu juz fizycznie nie ma.

poniżej wszystko co miałem dosłać :

https://zapodaj.net/ce21d9db55406.jpg.html

https://zapodaj.net/8eddbe03d965c.jpg.html

https://zapodaj.net/f04ebe3382775.jpg.html

https://zapodaj.net/52d2bcfd724db.jpg.html

Ostatnia edycja:
potrafisz udowodnić że sprzęt został sprzedany? Masz dowody wpłat?

loco1 napisał:

ale ta umowa dotyczy osoby ktora tu pisze. Raczej właściciel weksla nie załączył jako dowód umowy gdzie sprzedał zabrany a już sprzedany wczesniej sprzęt.

Ciekaw jestem o jakiej wartości sprzęt sprzedał , bo wtedy mozna by mus spłacić weksel do konca i zarządac zwrotu sprzętu i gościu by miał wtedy problemy.

sprzet który sprzedał był wart okolo 15 tysiecy, wiem komu sprzedął sprzęt , jeżeli chodzi o dowody wpłaty to oczywiście mam , wpłacałem przez konto bankowe 5 tys , 15 tys , i 3 tys , do tego jest przekłamana kwota jaka dostał , wpłaciłem 23 a on twierdzi ze 21 oczywiscie na wszystko mam kwity z banku na imie i na zwisko oraz za co była wpłacona kwota, mało tego gość jest na tyle bezczelny , ze sprzedal sprzet do tego samego lokalu , z tego co wiem nadal znajduje sie w lokalu , dzisiaj tam podjade i zobacze czy nadal tam jest

Ostatnia edycja:
Ile czasu minęło od otrzymania wyroku ?

nie ale chce ta sprawe zamknac raz na zawsze , wiec czy oge cos z tym zrobic czy nie ?

Skoro nie odwoływałeś się od wyroku, to zamknięcie sprawy raz na zawsze polega na spłacie długu opisanego w wyroku.

Nie odwołałeś się od wyroku to sam zamknąłeś sprawę w sądzie. Tak jak poprzednik napisał zapłać to bedziesz miał sprawę z głowy. Tam i tak pewnie odsetki jeszcze Ci naliczą bo sam pisałeś że już 1,5 roku mineło.

to wiem! chodzi mi o to ak odzyskac sprzet lub gotówke? jak to zrobic ??

Powrót