K
karolina.s
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Ok 5 lat temu załozyłam w przyplywie młodzienczej głupoty konto bankowe w inteligo, od ok 4 lat nie korzystam z niego i nie było na nim zadnych obrotów. Wiem ze na podstawie prawa bankowego bank powinien rozwiązac umowę jeżeli przez okres 2 lat nie ma ta takmi rachunku żadnych obrotów. Jednak jeszcze pół roku temu dostałam wyciąg na maila z kwota "-2zł 17gr". Czy przychodziły w ost miesiącach nie wiem bo wyczyściło mi skrzynkę mailową. Zapomnialam o tym koncie ale teraz myslę sobie że mogą być z tego tytułu problemy.Nie było to konto debetowe ale zastanawiam się czy bank obciązy mnie koszatmi prowadzenia tego konta przez te ost 4 lat???Nie przyszlo żadne pismo rozwiazujące umowe ani zadne pisma o zapłaceniu należności, nie sciga mnie komornik.Chcę prosić o radę jak rozwiazac te sprawe. Czy wypowiedzieć umowę?Czy może czekac na jakiś ruch ze strony banku?? Co z przedawnieniem??Nalezności bankowe z tytułu prowadzenia rachunku przedawniaja się z upływem 2 lat ale od rozwiązania umowy....Czy bank miala obowiązek po 2 latach rozwiązac umowę i czy mogę sie na to powołać?? dziękuję z góry za rady.