Niezdany egzamin radcowski

• Autor wątku Autor wątku zabrzanin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Nieźle, wniosek z tego, że CI co najdłużej czekali na wyniki będą najdłużej czekać na rozpatrzenia odwołania. A wiadomo może kiedy mają być następne posiedzenia K2?

Ja złożyłam odwołanie 28 lipca, K1 wysłała je w zeszłym tygodniu :(

Można się załamać...

Ostatnia edycja:
Czy jest jakieś przeciwwskazanie co do uzupełniania złożonych już odwołań, których termin złożenia już minął, ale odwołanie jeszcze nie zostało wysłane do K2 ? Chodzi mi np. o złożenia opinii Wierzbowskiego jako uzupełnieia do odwołania.

Levi napisał:

Można się załamać...

do Levi - a która izba??

ja w wawie złóozyłąm 2 sierpnia do dnia dzisiejszego nie przesłne
a ktoś wie ile już odwołań jest w K2??

Ostatnia edycja:
biedna_ja napisał:
a która izba??

OIRP Katowice

Dzwoniłam do Min Spr w zeszły wtorek - było około 150 odwołań...

Czy W-wa już przesłała, chociaż część ???

Levi napisał:
OIRP Katowice

Dzwoniłam do Min Spr w zeszły wtorek - było około 150 odwołań...

Czy W-wa już przesłała???

no co ty Wawa nie przesłała. i nie wiadomo kiedy prześlą masakra !!!

nie odbierają od Nas tel. nie odpisują na e-maile... zatem brak informacji!!!

Ostatnia edycja:
do biedna_ja
czy dobrze pamiętem odowłujesz się z gospodarczego? jaki był Twój błąd?
pozdr

Levi napisał:
do biedna_ja
czy dobrze pamiętem odowłujesz się z gospodarczego? jaki był Twój błąd?
pozdr

nie zastosowanie art. 379 ksh, pogląd mniejszościowy przyjęty.

JohnyKozak też się od tego odwołuje i jest 47 na liście odwołań zatem on przeciera ścieżki

clara44 napisał:
tel. do MS to 22 51 88 210 i 211.
Dodam, że prózno ich szukać na stronie www.

Dzięki wielkie za ten telefon:)
Mam nadzieję, że to moje odwołanie w końcu dotrze do K2 i zdążą je rozpatrzyć jeszcze przed następnym egzaminem:D

Niki2011 napisał:
Dzięki wielkie za ten telefon:)
Mam nadzieję, że to moje odwołanie w końcu dotrze do K2 i zdążą je rozpatrzyć jeszcze przed następnym egzaminem:D

ja skorzystałam i mojego jeszcze tam nie ma....

ja mam problem z zastawem - zobaczymy co będzie...

Będę jutro rano dzwonić do Ministerstwa - mam nadzieję że będę miała numer poniżej 200 :)

Ostatnia edycja:
clara44 napisał:
chyba nie ma sensu tego robić, ponieważ opinia i tak z urzędu jest przekazana do K1 i K2.

A skąd wiesz? I na jakiej podstawie z urzędu. Uważam, że tu nie ma żadnego obliga, bo ta opinia nie została przygotowana na zlecenie K2. Ja złożyłem uzupełnienie odwołania o tę właśnie opinię, ale chociaż moje odwołanie jeszcze nie zostało wysłane to powiedziano mi, że ta opinia nie zostanie dołączona do mojego odwołania i muszę je wysłać do K2 na własną rękę. A ponieważ oblałem to czuję się niezbyt komfortowo przy podnoszeniu swoich racji i 10 razy nad wszystkim się zastanawiam zanim coś powiem, więc się nie wykłócałem. Rzuciłem okiem na kpa i nie widzę tam żadnych przciwskazań dot. uzupełnienia odwołania ... chyba potrzebuję profesjonalnego pełnomocnika:(( Najgorzej jest być adwokatem - radcą prawnym (tzn. osobą która oblała i może jest nadal aplikanetm a może nie, zależy od autora danej opinii prawnej ) we własnej sparwie...

Levi napisał:

Można się załamać...

A z jakiej izby jesteś? Ja czekam podobnie długo tylko że jak na razie moje odwołanie utknęło chyba gdzieś na łączach:D Mam nadzieję, ze kiedyś się znajdzie, no chyba że K1 już dawno je wysłała tylko zapomniała mnie o tym poinformować:D Sprawdzę jutro w MS...

A czy ktos z was słyszał o zasatosowaniu prze K1 art. 132 kpa? Bo pojawiały się takie plotki, a juz parę dni nikt o tym nie pisał.

do Niki2011 - OIRP Katowice

do Wasari - ja też słyszałam - że jest to brane pod rozwagę w trójmieście - ale to nic pewnego

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót