Niezdany egzamin radcowski

• Autor wątku Autor wątku zabrzanin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Levi napisał:
ja mam problem z zastawem - zobaczymy co będzie...

Będę jutro rano dzwonić do Ministerstwa - mam nadzieję że będę miała numer poniżej 200 :)

masz szanse ja niestety modlęsię zeby być choć 400

i zeby choć moje odwolanie do marca 2012 r. rozpatrzyli.....

wiecie co to wszystko jest do bani!!!! jak nie zamierzają uwzgledniac to po co w u nas w Wawie trzymają tylko załatwiaja nam kolejne dni tygodnie a potem miesiące stresu i załamania - powinno być prosto ogólne puszczac do MS bo zejdźmy na ziemię i tak zadne K1 nie zmieni swojej pierwotnej uchwaly

Ostatnia edycja:
do Levi - to zadzwonię jutro do Trójmiesta i się spytam, no chyba, że ktoś wcześniej to na forum potwierdzi.

wasari napisał:
A czy ktos z was słyszał o zasatosowaniu prze K1 art. 132 kpa? Bo pojawiały się takie plotki, a juz parę dni nikt o tym nie pisał.

Jest prikaz z MS, że K1 ma się pochylić nad odwołaniem czy aby autokontrola nie powinna mieć zastosowania. Może dlatego tak długo debatują nad waszymi odwołaniami?

Prikaz jest - jest pismo z ministerstwa, gdzie jest to wskazane czarno na białym, sęk w tym, że nie wiadomo czy którakolwiek z komisji z tego uprawnienia skorzytała.

biedna_ja napisał:
wiecie co to wszystko jest do bani!!!! jak nie zamierzają uwzgledniac to po co w u nas w Wawie trzymają tylko załatwiaja nam kolejne dni tygodnie a potem miesiące stresu i załamania - powinno być prosto ogólne puszczac do MS bo zejdźmy na ziemię i tak zadne K1 nie zmieni swojej pierwotnej uchwaly

w wawie może przetrzymuja bo czekaja na wyniki ostatniej z komisji która sie ma ogłosic 1 września o 17?

Levi napisał:
Prikaz jest - jest pismo z ministerstwa, gdzie jest to wskazane czarno na białym, sęk w tym, że nie wiadomo czy którakolwiek z komisji z tego uprawnienia skorzytała.

czy ktokoliwek widział to pismo? czy to moze tylko plotka?

Wczoraj dzwoniłam do OIRP w Warszawie, w przyszłym tygodniu zbierają się ponownie K! i będą czytać prace jeszcze raz.

pepegit napisał:

w wawie może przetrzymuja bo czekaja na wyniki ostatniej z komisji która sie ma ogłosic 1 września o 17?
- no proszę to jest nie wporządku? zanim uchwały doręczą i termin 14 dni zatem ok połowy października przekażą prosze Cię !!!!!!!!!! nie można w ten sposób traktować tych co złozyli odwoąłnie np. poczatek sierpnia!!!!!!
biorąc pod uwagę K2 rozpatruje wg. kolejności wpływu!!!!

katerinaM napisał:
Wczoraj dzwoniłam do OIRP w Warszawie, w przyszłym tygodniu zbierają się ponownie K! i będą czytać prace jeszcze raz.

to może byc powód przetrzymywania odwołań.
od kogo jest to informacja?

biedna_ja napisał:
no proszę to jest nie wporządku? zanim uchwały doręczą i termin 14 dni zatem ok połowy października przekażą prosze Cię !!!!!!!!!! nie można w ten sposób traktować tych co złozyli odwoąłnie np. poczatek sierpnia!!!!!!
biorąc pod uwagę K2 rozpatruje wg. kolejności wpływu!!!!

nie denerwuj sie :) to jest tylko mój domyśl, ale z tego co pisze katerinaM ma swoje uzasadnienie...
może warszawskie k1 same uderzą się w pierś i nie będziesz musiala czekac na k2 :help:

informacja jest od OIRP warszawskiej, bezpośrednio od Pani, która zajmuje się moją komisją

pepegit napisał:
czy ktokoliwek widział to pismo? czy to moze tylko plotka?

ja widziałam, czytałam

zgodnie z treścią w/w pisma K1 przypomina się że mogą skorzystać z uprawnienia wynikajacego z art 132 kpa

Proszę o nieużywanie czerwonego koloru do pisania postów.
Kolorem tym moderatorzy oznaczają błędy i wnoszą swe uwagi.

katerinaM napisał:
informacja jest od OIRP warszawskiej, bezpośrednio od Pani, która zajmuje się moją komisją

w takim razie może byc całkiem prawdziwa i prawdopodobna

Levi napisał:
zgodnie z treścią w/w pisma K1 przypomina się że mogą skorzystać z uprawnienia wynikajacego z art 132 kpa

no właśnie to jest tylko przypomnienie i komisje moga mieć w głębokim poważaniu takie przypomnienie. ale cóż dobre chociaz to. może w kilku przypadkach pomoże a to zawsze lepiej niz wcale

pepegit napisał:
w takim razie może byc całkiem prawdziwa i prawdopodobna

no właśnie to jest tylko przypomnienie i komisje moga mieć w głębokim poważaniu takie przypomnienie. ale cóż dobre chociaz to. może w kilku przypadkach pomoże a to zawsze lepiej niz wcale

Powiem tak: w Krakowie w latach ubiegłych odwołania szły od razu do K2 (poza sprawdzeniem czy odwołanie formalnie jest ok). Z uwagi na zarządzenie MS odwołania były "merytorycznie rozpatrywane". Prawdą natomiast jest, że 132 kpa to można o kant d... rozbić, nigdy mi się jeszcze nie zdarzyło aby organ adm. zmienił swoje stanowisko. Myślę więc, że autokontrola ze 132 kpa będzie miała śladowe efekty, ale pewnie kilka odwołań w skali kraju chwyci jeszcze przed K1.

W Warszawie może mieć jakieś znaczenie 132 kpa, bo OIRP zamówiła opinię prof. Wierzbowskiego, może jako podkładkę do zmiany poglądów przez K1?

Ja natomiast słyszałam, że kilka odwołań już rzeczywiście zostało zmienionych w trybie autokontroli, ale nic dokładniej nie wiem.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót