Niezdany egzamin radcowski

• Autor wątku Autor wątku zabrzanin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
renataxxx napisał:
Od chwili przesłania przez nas odowłania do K1 jest już postępowanie odwoławcze. A więc stosuje się kpa. Zresztą tak też sądzi Minister Sprawiedliwości (vide: pismo do komisji I stopnia)

o jakim pismie mowicie?

Kirk:
Pismo do Kom. I st.. aby realizowały samokontrolę.

Jeżeli chodzi o Warszawę, to znaczna część odwołań jakieś 2 tygodnie temu została już wysłana do K2, więc opinia Wierzbowskiego za wiele tu nie pomogła... co dopiero mówić o złej reprezentacji przy umowie :-/

apropo wawrszaway
ciekawe co na to mnister jak jutro okaze sie ze pani sedzia co ukladala admin i wytyczne, i jest wlasnie w tej komisji jutrzejszej, wclae ich nie stosuje w zwiazku z opinia i orzeczeniami nsa, alebo nagla zmian zdania!!!bo tak glosi plotka!
poczekamy do jutra i jak nie bedzie tyle ban mozna smialo jak ktos ma do jakiejs gazety podrzucic szczegolnie jak ktos ma znajomego!!
bo jak bedzie takie info k2 bedzie miala niezly orzech do zgryzienia !
plus wiadomosci o autokortorli z gdanska!
pozdrawiam

b_zyk napisał:
apropo wawrszaway
ciekawe co na to mnister jak jutro okaze sie ze pani sedzia co ukladala admin i wytyczne, i jest wlasnie w tej komisji jutrzejszej, wclae ich nie stosuje w zwiazku z opinia i orzeczeniami nsa, alebo nagla zmian zdania!!!bo tak glosi plotka!
poczekamy do jutra i jak nie bedzie tyle ban mozna smialo jak ktos ma do jakiejs gazety podrzucic szczegolnie jak ktos ma znajomego!!
bo jak bedzie takie info k2 bedzie miala niezly orzech do zgryzienia !
plus wiadomosci o autokortorli z gdanska!
pozdrawiam

niestety moja plotka głosi coś innego:(

Słuchajcie, ja już sama nie wiem w co wierzyć w co nie. Dla Gdańskiej K! wielkie:brawo: za zmianę :) to się ceni, ze jednak pochylili się nad odwoąłniami co do Wawy - wiecie jako to wawa moim skromnym zdaniem wszystko zalezy od K1 - a dokładnie ludzi w niej zobaczcie co było przy podawaniu wyników - jak komisjie były "lidzkie " i to ludzie zdawali. Moze być tak, ze faktycznie dostaną wytyczne i np. z admina odwoąłnie uwzgledniamy a z innych nie, alebo każda komisja K1 będzie znowu niezalezna i zrobia co chcą. Wg mnie tez nie mozna odrazu mówić że opinia prof z admina nie pomogła, bo jak ktoś jest ludzki to poprawi ocenę a jak nie to nawet wytyczne z góry nic nie zmienią.
COLOR="SeaGreen"]To był egzamin - więc pewne "odmienne" poglądy na rzowiązanie zadania powinny być brane pod uwagę i wszystko na ten temat. 0-1 ocena tzn. jest 149 nie ma, zastosowanie 379 nie zastosowanie - nie powinny od razu dyskwalfikować prac i nie mówcie prosze ze bład z gospod. jest poważny czy nie - chcemy być prawnikami i każdy majac takiego klienta by go pronił podnosząc iż jest orzeczenie i poglad ze spór itd.[/COLOR][/COLOR]

Chyba każda K1 robi, co chce. Inne przesyłaja i nie analizują, nawet się nie zbierają

cześc odwołań pewnie została wysłana do k2, ale czy to były odwołania z pr administracyjnego? wydaje mi się to dziwne, bo znam osobę, która złozyła odwołanie w połowie lipca i ono cały czas jest w k1. W oirp powtarzają formułkę, że odpowiedź w przyszłym tygodniu.

laboga napisał:
cześc odwołań pewnie została wysłana do k2, ale czy to były odwołania z pr administracyjnego? wydaje mi się to dziwne, bo znam osobę, która złozyła odwołanie w połowie lipca i ono cały czas jest w k1. W oirp powtarzają formułkę, że odpowiedź w przyszłym tygodniu.

też jestem tego zdania jak ja dzwoniłam w wsprawie swojego odwołania i jeszcze jest w izbie
moim zdaniem wszystkie jeszcze warszawskie odwoąłnia są w izbie i już

mam info od znajomej, która dzis była w izbie. z jej informacji wynika, że niestety 95% odwołań nie jest zmienianych w trybie autokontroli i przesyłanych do k2 (lub pewnie czekają na to przesłanie). cała nadzieja zatem w k2.
co do dzisiejszych wyników k nr 9, to raczej nie należy spodziewać się niespodzianki.

clara44 napisał:
mam info od znajomej, która dzis była w izbie. z jej informacji wynika, że niestety 95% odwołań nie jest zmienianych w trybie autokontroli i przesyłanych do k2 (lub pewnie czekają na to przesłanie). cała nadzieja zatem w k2.
co do dzisiejszych wyników k nr 9, to raczej nie należy spodziewać się niespodzianki.

do clara44:czyli K1 się już spotkały i cos debatowały?

Ostatnia edycja:
K1 nie zawsze się spotykają i debatują. W niektórych komisjach czekają aż wpłyną wszystkie odwołania i wtedy dopiero przesyłają. Nie wiem, czy nie chodzi tylko o to, aby tylko raz pójść na pocztę, bądź o to, aby przewodniczący, który podpisuje pismo przewodnie, nie przychodził zbyt czesto.

Ostatnia edycja:
renataxxx napisał:
. w niektórych komisjach czekają aż wpłyną wszystkie odwołania i wtedy dopiero przesyłają. Nie wiem, czy nie chodzi tylko o to, aby tylko raz pójść na pocztę, bądź o to, aby przewodniczący, który podpisuje pismo przewodnie, nie przychodził zbyt czesto.

oj ciekawie jest!!!! Czekamy na warszawę ostatnie wyniki dziś i zobaczymy co się z odwołaniami będzie działo?

do renataxxx:[COLOR="Green"]k1 nie zawsze się spotykają i debatują[/COLOR] - to info PEWNE???

Czy znany jest skład osobowy K2? Gdzie to znaleść? Z góry dziękuję.

Znany jest skład osobowy tylko jednej, ubiegłorocznej K2 - możesz go znaleźć w Dz.Urz. MS z chyba wreześnia ubiegłego roku, reszta ma byc powoływana wrzesień/październik.
Co do obradowania k1 to nic nie słyszałam.

Dzwoniłam właśnie do izby w Wwie. Podobno odwołania czytają egzaminatorzy z danego przedmiotu, z którego dostało się ndst. Oni decydują co dalej (...). Potem musi się oczywiście podpisać przewodniczący pod listem przewodnim do K2. Z tego wynika więc, że się K1 nie zbiera.....

K2 pierwsze posiedzenie ma na przełomie września i października. Rozpatrzonych zostanie ok. pierwszych 50 (data wpływu do K2) odwołań. W tamtym roku były dwa posiedzenia na miesiąc, ostatnie decyzje z K2 były w marcu.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót