Niezdany egzamin radcowski

• Autor wątku Autor wątku zabrzanin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Może trudno uwierzyć w jakąkolwiek zmianę, ale gdyby faktycznie ludzie by się zmobilizowali i zacząć "nękać" ministra petycjami w kierunku zmiany ustawy , dlaczego odrazu wykluczamy że to się na pewno nie uda...
a może też warto pomyśleć o jeszcze jednej zmianie, która może jest łatwiejszea do przeprowadzenia... zwiększenie częstolitowości egzaminu... zamian raz w roku np dwa razy w roku :?: Z wywiadów, które czytałam w tym zakresie z dużym prawdpodobieństwem udałoby się uzyskać poparcie KIRP..... Kurcze.... dlaczego od razu wszyscy wychodzą z założenia , że to i tak się nie uda.... przecież tak samo mówiono o wprowadzeniu komputerów na egzamin w zeszłym roku ... a jednak się udało....

biedna_ja napisał:
wierzysz ze to zmieną ??? ze będziemy zdawać z części oblanej....

przeciez to nie leży w gestii rady tylko MS i zmiany stosownych przepisów prawa, ale nie sądzę żeby spotkało się to z przychylnością urzedników - zdawanie z jednej, a nie ze wszystkich części oznaczałoby, że płaciłoby się też proporcjonalnie do zdawanych części, a to oznacza mniej kasy do MS. Kto z tego zrezygnuje:?:

Ludzie wiem ze się nie da!!!! spoko bo odbiegamy od tematu...

nasz problem to odwołanie i K1 i K2

biedna_ja napisał:
Ludzie wiem ze się nie da!!!! spoko bo odbiegamy od tematu...

nasz problem to odwołanie i K1 i K2

dobrze że ktos moderuję tą dyskusję bo jeszcze chwila i zaczęlibyśmy spór kto z PISu a kto z PO:D

laboga napisał:
dobrze że ktos moderuję tą dyskusję bo jeszcze chwila i zaczęlibyśmy spór kto z PISu a kto z PO:D

to fakt my się skupiamy na odwołaniach i naj;epiej na uzyskiwaniu pozytywnych informacji z izby warszawskiej

Co do spotkania w warszawskiej OIRP - byłam w zeszłym roku i generalnie uważam, że strata czasu. Dowiedziecie się, że:

(i) radzie jest bardzo przykro, że tyle osób nie zdało, bo przecież wszyscy jesteśmy mądrzy i wspaniali a nadto zostaliśmy poddani genialnemu szkoleniu w czasie aplikacji więc jest im przykro ale to nie ich wina bo komisje są niezależne itp. itd;

(ii) rada jest bardzo fajna bo zamówiła opinię prof. Wierzbowskiego, która na pewno bardzo nam pomoże bo profesor jest bardzo mądry i bardzo mądrze napisał;

(iii) skupią się głównie na adminie bo na tym najwięcej osób poległo a resztę oleją;

(iv) co do wszelkich postulatów ws. zmiany ustawy itp. - rada nie jest kompetentna, to leży w gestii ministra itd.

(v) w przyszłym roku na pewno będzie cudowanie i wspaniale i wszyscy zdadzą (no prawie) - już oni tego dopilnują;

Jak ktoś już tam będzie to przyciśnijcie może pana dziekana dlaczego tak długo przetrzymują nasze odwołania (w końcu to wbrew KPA - nawet z pałą z admina to wiem :D ). Pan dziekan oczywiście powie, że nie wie, że nie jego wina, bo komisja niezależna itd. Ale w zeszłym roku na tym spotkaniu było jeszcze chyba dwóch przedstawicieli oirp, którzy zasiadali w komisjach więc może oni sie wypowiedzą.

Aglaia - niestety tak myślałam ze nic takie spotkanie w naszej sytuacji nie zmieni!!!!!!!

wszystko w rękach K2...

Po pierwsze, też się boję, że ze względu na to, że ewidentnie schrzanili administracyjne i będą musieli dużo odwołań z niego uwzględnić, to oleją odwołania z innych części, żeby im statystyki ostatecznie za optymistyczne nie wyszły . Po drugie, też uważam, że skandalem jest przetrzymywanie naszych odwołań. I mam szczerze mówiąc w nosie czyjś urlop. Ciekawe, jak by ocenili apelację wniesioną z miesięcznym opóźnieniem. Cztery lata aplikacji, 1000 za egzamin, 7 tygodni czekania na wyniki, a teraz perspektywa czekania nie wiadomo ile.

Mimo wszystko uważam, ze jeśli zrobią spotkanie to nie po to, żeby powiedzieć, że im bardzo przykro i nic nie mogą. Nie zaryzykowaliby grupowego starcia z chordą wkurzonych -cholera-wie - czy- jeszcze- aplikantów.

Aglaia napisał:
Co do spotkania w warszawskiej OIRP - byłam w zeszłym roku i generalnie uważam, że strata czasu. Dowiedziecie się, że:

(i) radzie jest bardzo przykro, że tyle osób nie zdało, bo przecież wszyscy jesteśmy mądrzy i wspaniali a nadto zostaliśmy poddani genialnemu szkoleniu w czasie aplikacji więc jest im przykro ale to nie ich wina bo komisje są niezależne itp. itd;

(ii) rada jest bardzo fajna bo zamówiła opinię prof. Wierzbowskiego, która na pewno bardzo nam pomoże bo profesor jest bardzo mądry i bardzo mądrze napisał;

(iii) skupią się głównie na adminie bo na tym najwięcej osób poległo a resztę oleją;

(iv) co do wszelkich postulatów ws. zmiany ustawy itp. - rada nie jest kompetentna, to leży w gestii ministra itd.

(v) w przyszłym roku na pewno będzie cudowanie i wspaniale i wszyscy zdadzą (no prawie) - już oni tego dopilnują;

Jak ktoś już tam będzie to przyciśnijcie może pana dziekana dlaczego tak długo przetrzymują nasze odwołania (w końcu to wbrew KPA - nawet z pałą z admina to wiem :D ). Pan dziekan oczywiście powie, że nie wie, że nie jego wina, bo komisja niezależna itd. Ale w zeszłym roku na tym spotkaniu było jeszcze chyba dwóch przedstawicieli oirp, którzy zasiadali w komisjach więc może oni sie wypowiedzą.

żenada żenada i jeszcze raz czcza gadanina, bo z błędów z ubiegłego roku nikt wniosków nie wyciągnął i mamy powtórkę z rozrywki, tyle że bawi się tylko rada...

laboga napisał:
żenada żenada i jeszcze raz czcza gadanina, bo z błędów z ubiegłego roku nikt wniosków nie wyciągnął i mamy powtórkę z rozrywki, tyle że bawi się tylko rada...

a prof Wierzbowski niech się nie wychyla, bo go komisje niezalezne w swoim majestacie obleją z administracji i pozbawią tytułu profesora:D

Ostatnią edycję dokonał moderator:
pikokish napisał:
są wyniki z K9 w Warszawie - 28 ndst z admina :/

Może ja źle liczę ale 28 gał jest w sumie a z admina 19 co jest wynikiem zdecydowanie lepszym niż w większości warszawskich komisji.

19 to sporo wiec nadal sie trzymali wytycznych!
wiec plotka byla falszywa co do zmiany zdania przez autorke zadania z tej komisji!
szkoda choc i tak wszytko w rekach k2 bo k1 nie sadze zeby zmienialy!

wg mnie jedak warto by bylo jakos w prasie popisac o kolejnym egz z dwutorową mozliwoscia rozwiazania ktora jest i wcale nie jest powiedziane ze po noweli nie bedzie sie rozszerzac na co wskazuja 2w nsa!

a ze zwlekaniem przesylania to jakas masakra
h.ki

b_zyk napisał:
19 to sporo wiec nadal sie trzymali wytycznych!

czy ja wiem patrzac ze zdało więcej niz połowa nie jest żle gorzej było np. w K4 i innych warszawskich komisjach...

Przypominam, że nasze forum nie jest miejscem na prowadzenie "pogaduszek". Proszę korzystać z PW lub GG.

a czym róznią sie pogaduszki od rozmowy? i co to komu przeszkadza, ze toczą sie pogaduszki? wazne ze ludzie chcą ze sobą rozmawiać, trzymając sie tematu forum. jezeli chcesz odsyłac ludzi na gg to możesz od razu to forum zamknąć, po co to komu?

laboga
Kobieta.gif
- Jak Pani założy swoje forum, to będzie Pani mogła ustalać zasady.
Na razie korzysta Pani z naszego i obowiązują nasze zasady.
Już raz zrobiliście "śmietnik", nie róbcie ponownie.
Przez dwie, czy trzy nieodpowiedzialne osoby ucierpią wszyscy użytkownicy.

Chociaż nie - tym razem nie będzie odpowiedzialności zbiorowej.

Wszelkie pretensje proszę zgłaszać na PW. W tym temacie będą kasowane.

to zycze wszystkim powodzenia w odwolaniach! <--- mam nadzieje ze to nie "pogaduchy"

ja w zwiazku z powyższym sie wyrejestrowuje z tego forum. dziekuje za wszelka pomoc i mam nadzieje ze okazalem sie rowniez pomocny (jeszcze w poprzednim wątku). <----- mam nadzieje ze to nie "pretensje"

Masakra jakaś... Słuchajcie, mimo wszystko uważam, ze rozmowa powinna się toczyć swoim torem, nie wylogowujcie się masowo. i piszcie jakie macie nowe PRZEMYŚLENIA i wiadomości w związku z odwołaniami.

Słuchajcie macie jakieś nowe info ciekawe w sprawie odwołań z innych izb??? coś wiemy moze z Wawy???

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót