Niezdany egzamin radcowski

• Autor wątku Autor wątku zabrzanin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jak coś się dowiecie w tym czytaniu przez komisje I stopnia w Wawie, to dajcie znać. Będą zmieniać oceny?

Babki miękko mówiły o tym zmienianiu ocen, więc kto wie.

torri napisał:
Babki miękko mówiły o tym zmienianiu ocen, więc kto wie.

do torri: co to znaczy"miękko"??

kurczę to ja już nie rozumiem nic...jedna plotka ze nie bedą zmieniac MS mówi, ze nie wiem czy będzie wiecej komisji K2 ,
a tu drugie info ze 4 komisjie K2 i ze miekko mówiły o zmienaniu ocen?

A kiedy będą czytać i ewentualnie zmieniać? Ja też nic już nie rozumiem...
Kiedy będzie wiadomo, czy zmienią? Jeśli nie - to kiedy wyślą te odwołania? W grudniu? Czeski film...

Ja z kolei uzyskałam inne informację...TNa forum tyle różnych informacji się przewija, że postanowiłam sama wybrać się do OIRP i je zweryifkować
W piątek w OIRP ok 16 poinformowano mnie, iż samokontrola została już wykonana (przeszło podobno bardzo niewiele osób, raczej wyjątki - czyli nie zastosowano tej instytucji do weryfikacji prac z admina z zarzutami 7,77 etc..). Np. w komisji nr 16 samokontroli nie zastosowano i dopiero w przyszłym tygodniu będą wysyłać prace do MS, przy czym nie wiedzą ile będzie komisji i w której kolejności rozpoczną weryfikację prac (jest to sprawa wewnętrzna MS). Takie info uzyskałam z sekretariatu ds szkolenia..
Pzdr

do nie)udało się; W piątek w OIRP ok 16 poinformowano mnie, iż samokontrola została już wykonana (przeszło podobno bardzo niewiele osób, raczej wyjątki - A wiadomo chociaz kiedy uinfo te osoby dostaną i inne, których odwołanie poszło do MS? i z jakich przedmiotów ?

ja też słyszałam w Izbie w W-wie o 4 K2

jesli chodzi o samokontrolę, powiedziano mi, że przychodzą egzaminatorzy i czytają te odwołania, potem np. konsultują się tel. czy coś zmieniają, czy nie.

Odwołań w Izbie jest cała masa. Ponoć coś już przesłali do K2, ale "jednak "egzaminatorzy chcą czytać te odwołania".

Dostał już ktoś z K2 pismo o tym, że nie zmieszczą się w terminie miesięcznym i o wyznaczeniu nowego terminu na rozpatrzenie odwołania?

ps. zgodnie z infor. z MS takie pisma mają wysyłać.

To wreszcie, czy w Wawie zmienili już jakieś oceny, czy nie, bo się pogubiłam. Jeśli te nieliczne ndst zmienili to z jakiego przedmiotu? Czeski film... Jeśli nie zmieniają, to dlaczego dopiero w następnym tygodniu maja posyłać?
Jeśli nie chcą zmieniać ndst, to po co egzaminatorzy czytają odowołania (wychodzi na to, że chyba dla ciekawości, czy im czegoś nie wytknęliśmy).

JohnyKozak napisał:
Dostał już ktoś z K2 pismo o tym, że nie zmieszczą się w terminie miesięcznym i o wyznaczeniu nowego terminu na rozpatrzenie odwołania?

ps. zgodnie z infor. z MS takie pisma mają wysyłać.

no co ty jak nasze odwoąłnia są w K1 to na szarym końcu dotrą do K2...

Słuchajcie ja już jestem cała głupia nie wiem co i jak i zaczyna mnie to wszystko meczyć jak tad dalej pójdzie to sfiksuję... plotek a plotek, żadnej 100% informacji poprostu żenada!!!!!!!!!!

do renataxxx - przecież pisząc odowołanie już wytykasz egzaminatorom błędy !!!

Ostatnia edycja:
renataxxx napisał:
Do biedna ja:
Dlatego moze chcą to czytać.

to napeweno ale czy to wpłynie na ich wolę zmiany uchwały wątpie, ale cóż pozostaje nam w tym zamęcie informacyjnym czekać i tyle....:x

Swieża informacja z Izby w Warszawie
w komisji nr 12 info z admina co do odwołań po 19.09.

myszeaux102 napisał:
Swieża informacja z Izby w Warszawie
w komisji nr 12 info z admina co do odwołań po 19.09.

do myszeaux102 - a dzwoniłaś i sie pytałąś czy byłaś w izbie i pani poinformowała?

a wiesz czy w innych komisjach uwzględniali odwoąłnia?

czy coś się dzieje?

Dzwoniłam i Pani powiedziała, ze bedzie wiadomo po 19.09 bo Pani Mecenas czyta odwołania
Pewnie podobnie jest w innych Komisjach, ze czyta tylko ta osoba co ndst postawiła, zatem w moim przypadku na autokonrole nie ma co liczyc, zwazywszy na liczne wytykanie błędów Pani Mecenas

myszeaux102 napisał:
Dzwoniłam i Pani powiedziała, ze bedzie wiadomo po 19.09 bo Pani Mecenas czyta odwołania
Pewnie podobnie jest w innych Komisjach, ze czyta tylko ta osoba co ndst postawiła, zatem w moim przypadku na autokonrole nie ma co liczyc, zwazywszy na liczne wytykanie błędów Pani Mecenas

oj mam podobnie:)

A czy jest ktos z Wawy z innej K1 i ma jakies info co do terrminu przesłania odwołań i autokontroli

Ostatnia edycja:
(nie) udało sie napisała - "W piątek w OIRP ok 16 poinformowano mnie, iż samokontrola została już wykonana (przeszło podobno bardzo niewiele osób, raczej wyjątki - czyli nie zastosowano tej instytucji do weryfikacji prac z admina z zarzutami 7,77 etc..). "

(nie) udało się - czy zakończona samokontrola dotyczy tylko Twojej Komisji (jaki nr) bo u mnie dzispodali ze bedzie wiadomo po 19.09.

ja jestem z K6 i nie mam szczęscia zeby sie dodzwonić :(

Pytanie do wszystkich. Macie jakieś "wsparcie" w sprawach odwoławczych i "około-odwoławczych" od starostów roku i opiekunów szkolenia?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót