Niezdany egzamin radcowski

• Autor wątku Autor wątku zabrzanin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
raz_jeszcze napisał:
Pytanie do wszystkich. Macie jakieś "wsparcie" w sprawach odwoławczych i "około-odwoławczych" od starostów roku i opiekunów szkolenia?

nie nie mam Ci co zdali cieszą sie z literek przed nazwiskiem - to nie ich problem:(

To chyba niemożliwe, że autokontrola została już wykonana, bo ja składałam z admina w piątek około 14:00 i laska powiedziała mi, że zanim prześlą do k2, to dadzą jeszcze do przeczytania osobom, które oceniały z admina w danej komisji (u mnie nr 14). Mam wrażenie, że na Żytniej oni ciągle zbierają te odwołania.

Czyli wychodzi na to, że w każdej komisji inaczej.

ja składałam w piatek (Komisja 1). Ale, dopiero w tym tygodniu mija termin składania odwołań w tej Komisji, zatem myślę, że ewentualna samokontrola mogłaby się odbyć dopiero w przyszłym tygodniu (trzeba doliczyć kilka dni na pocztę).

czyli nadal nic nie wiadomo co w Warszawie, czy były jakies akty autokontroli :)
a moze jest ktos komu juz odowłanie wysłała izba do MS

myszeaux102 napisał:
czyli nadal nic nie wiadomo co w Warszawie, czy były jakies akty autokontroli :)
a moze jest ktos komu juz odowłanie wysłała izba do MS

koleżanka mi mówiła, że zna taką osobę, bo uzupełniała odwołanie o opinię prof. Wierzbowskiego i musiała to już zrobić w MS. Wiem, że to komisja, która ogłosiła się jako druga lub trzecia.

nieco z innej beczki
czy mozna dostać ocenę 3+ ? z karnego oceny cząstkowe mam własnie 3+ i 4 a końcowa to 3. to jest prawidłowe?

Sugeruję lekturę art. 36 z 5 par. 4 ustawy o radcach prawnych:
"Ostateczną ocenę z pracy pisemnej danego zadania z części drugiej do piątej egzaminu radcowskiego stanowi średnia ocen cząstkowych przyznanych przez każdego z egzaminatorów, przy czym:

1) oceny pozytywne to:
a) celująca - jeżeli średnia arytmetyczna wystawionych ocen wynosi od 5,51 do 6,00,
b) bardzo dobra - jeżeli średnia arytmetyczna wystawionych ocen wynosi od 4,51 do 5,50."
c) dobra - jeżeli średnia arytmetyczna wystawionych ocen wynosi od 3,51 do 4,50,
d) dostateczna - jeżeli średnia arytmetyczna wystawionych ocen wynosi od 3,00 do 3,50;

raz_jeszcze napisał:
Pytanie do wszystkich. Macie jakieś "wsparcie" w sprawach odwoławczych i "około-odwoławczych" od starostów roku i opiekunów szkolenia?

Mam zajeb**** wsparcie! Ostatnio dostałem maila, że dzisiaj jest ślubowanie, mogę przyjść z os. towarzyszącą i potem jest impra. Taktownie co nie?

JohnyKozak napisał:
Mam zajeb**** wsparcie! Ostatnio dostałem maila, że dzisiaj jest ślubowanie, mogę przyjść z os. towarzyszącą i potem jest impra. Taktownie co nie?

Bardzo taktowne !!!! u Nas podobnie o ślubowaniu o założeniu kancelarii, o togach i imprezie po ślubowaniu też e-maila dostałam :)))

a ma tez jakie wsparcie z izbu spotkanie "Celem spotkania będzie omówienie tegorocznego egzaminu radcowskiego, statusu osób, które uzyskały wynik negatywny oraz planowanych działań samorządu Izby Warszawskiej" ale uzyskać informacje co sie dzieje w sprawie odwołania infor. brak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a co do przesyłania odwołań do K2 ja jestem z K6 z wawy i mojego odwołania w MS na dzień dzisiejszy nie ma zatem nie wiem co Wawa przesłała

Ostatnia edycja:
podobno czekaja do 17 zeby razem wysłac wszystko, to info podobno z 3 reki

myszeaux102 napisał:
podobno czekaja do 17 zeby razem wysłac wszystko, to info podobno z 3 reki

17 września?? czekają i wszystkie odwołania razem wysyłają
ja już normalnie sama nie wiem w co wierzyć a w co nie....

chyba po prostu trzeba iść na spotkanie w czwartek i się dowiedzieć, bo zaczynamy spekulować. Jak ja składałam odwołanie 23. 08 ( jestem z K17 Warszawa) , to Pani mi powiedziała, że "będą dawać egzaminatorom do czytania ale "jest problem żeby wszystkich złapać bo jest okres urlopowy". Wydaje mi sie , że nie ma sensu zgadywać.

kfaska napisał:
chyba po prostu trzeba iść na spotkanie w czwartek i się dowiedzieć, bo zaczynamy spekulować. Jak ja składałam odwołanie 23. 08 ( jestem z K17 Warszawa) , to Pani mi powiedziała, że "będą dawać egzaminatorom do czytania ale "jest problem żeby wszystkich złapać bo jest okres urlopowy". Wydaje mi sie , że nie ma sensu zgadywać.

wg. mnie w czwartek na temat odwołania pewnie będzie mało...

ja tez bo dzis dzwonilam 2 razy i 2 inne informacje dostalam, masakra jakas, moze cos na spotkaniu wyjasnia

myszeaux102 napisał:
ja tez bo dzis dzwonilam 2 razy i 2 inne informacje dostalam, masakra jakas, moze cos na spotkaniu wyjasnia

do myszaeaux102: tzn jakie? podziel się?

dwa razy dzwoniłaś i odebrali? masz szczęście - bo mi się nie udało ani razu!!!!

Ostatnia edycja:
raz, że czekamy do 19.09, drugi raz, że jeszcze czyta Pani Mecenas odwołania i nie wiadomo kiedy i trzeba sie dowiadywać

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót