Niezdany egzamin radcowski

• Autor wątku Autor wątku zabrzanin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jeśli ktoś jest zainteresowany informacją z k5 w Warszawie, to jeszcze żadne odwołanie nie zostało przekazane do MS.
Pozdrawiam

Mam pytanie czy już może wiadomo kiedy będą rozpatrywane pierwsze odwolania, i od jakiego miasta zaczną je rozpatrywać??

Wydaje mie się, że odwołania sa już rozpatrywane, skoro na przełomie IX/X ma być pierwsze posiedzenie Komisji II st.
Wydaje mi się również, że rozpatrywane będą pierwsze odowłania tego miasta, które najpierw przesłało odwołania.

Dzięki renataxxx!! A czy te posiedzenia na przełomie września i października to jest informacja z ministerstwa, czy od członka komisji??

Przeczytaj wcześniejsze posty. Ktoś spośród forumowiczów uzyskał taką informację z Ministerstwa Sprawiedliwości. Na przełomie IX/X ma być posiedzenie Kom. II stopnia, na którym będą omawiane pierwsze 50 odwołań.

Są zmiany ocen w ramach autokontroli w komisji nr 12 w-wa.

Nowym radcom prawnym gratuluję, choć nie ukrywam zazdroszczę.

Moje oceny niestety zostały podtrzymane i akta zostały pzrekazane do MS.

Czy orientujesz się jakie były kryteria uwzględniania odwołań z administracji w ramach autokontroli i ile tych odwołań uwzględniono?

ktoś wie jakie generalnie były oceny z admina w tejże komisji nr 12, co to ponoć uwzględniła odwołania w tym zakresie?

Anka 183 - a dlaczego, jeśli możesz powiedzieć, Tobie nie uwzględnili odwołania (jakże mi przykro? A dlaczego innym uwzględnili?

do Anka_183 Czy z Twoich wypowiedzi dobrze rozumiem, że pisałaś odwołanie z administracyjnego i z tego przedmiotu dostałaś dwie dwójki ? Rozumiem też, że przyczyna nieuwzględnienia odwołania w ramach autokntroli jest Twoim przypuszczeniem, a nie informacją którą Ci się udało uzyskać w OIRP. Bardzo chciałabym wiedzieć jak to się kształtowało i czy grono szczęśliwców, którzy przebrneli na tym etapie odwoławczym jest większa od tych z przykrą informacją taką jak Twoja.

anka_183 napisał:
W moim przekonaniu - to dlatego, że mam dwie dwójki.

dwie dwójki w sensie z dwóch przedmiotów - admin i coś jeszcze?
a nie dwie - od dwóch egzaminatorów z admina?

Mojemu koledze z K12 też uwzględnili. Miał 3 od sędziego i 2 od radcy. Z tego co wiem to w tej Komisji sędzia nie postawił żadnej 2, a radca bardzo dużo.

Hm, jesli rzeczywiście tak było, że w K12 z zakresu admina oceny ndst były wyłącznie od rpr to by mogło oznaczac, że wszyscy bedący w tej sytuacji powinni mieć zmienioną ocene na pozytywną. O ile pamiętam połowa tej komisji oblała właśnie z admina pytanie czy wszyscy tylko z jedną 2 od rpr, który zmienił zdanie pod wpływem argumentacji z odwołań czy też jednak nastąpiła pewna selekcja i nie wszyscy pomimo jednej 2 przeszli ?

Czy wiecie może, jak wygladało rozpatrywanie odwołań w tamtym roku?
Czy K2 stwierdzała jedynie, czy zarzuty K1 są zasadne, czy niezasadne, czy też mogła postawić oddzielne zarzuty, odnośnie pracy, których nie postawiła K1?
Jeśli zarzuty K1 były nie poparte argumentami, np. "umowa nie chroni interesu klienta" (K1 nie sprecyzowała dlaczego), czy K2 mogła dopowiedzieć za K1 dlaczego?

w K12 było 24 dwóje z administracji. Ile uwzględnili, nie wiadomo.

Dowiedziałem się, że dziś uwzględnili koledze odwołanie z administracji w Wawce. Nie wiem jaki numer komisji, ale nazwisko na "P". Innemu koledze z tej samej Komisji odwołania nie uwzględnili, choć obaj to brak art. 149 KPA". Co prawda ten, któremu nie uwzględniono miał gałę i z cywila, ale jeśli miało by to mieć wpływ to by źle świadczyło o tej komisji.

Dla zainteresowanych wynikami autokontroli w Warszawskiej Komisji nr 2: uzyskałem dziś w OIRP info, że autokontrola trwa, a jej "ostateczne wyniki" będą na początku października, bo "urlopy" itp. Nie wiem czy słusznie, ale z rozmowy wywnioskowałem, że jakieś rozstrzygnięcia w komisji nr 2 w ramach autokontroli już zapadły, a pod koniec września zostaną zatwierdzone przez komisję jako całość. Czekam więc na początek października.

Van_Loosen napisał:
Dowiedziałem się, że dziś uwzględnili koledze odwołanie z administracji w Wawce. Nie wiem jaki numer komisji, ale nazwisko na "P". Innemu koledze z tej samej Komisji odwołania nie uwzględnili, choć obaj to brak art. 149 KPA". Co prawda ten, któremu nie uwzględniono miał gałę i z cywila, ale jeśli miało by to mieć wpływ to by źle świadczyło o tej komisji.

być może z admina to uwzględnili, ale z cywila nie więc całość poszła do KII bo wynik z egzaminu to nadal negatywny

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót