Niezdany egzamin radcowski

• Autor wątku Autor wątku zabrzanin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Myszeaux102 - jak to możliwe, że z gospodarczego miałaś z gospodarczego dostałaś 4 i i 2 ? Fajny rozjazd w ocenach...

Wygląda na to, że w K12 panowie mieli więcej szczęścia w autkontroli niż panie ;) Myszeaux102 - rozbieżność z gospodarczego rzeczywiście zaskakująca, ale na szczęście pozytywna ocena ostatecznie:) Najgorsze w tym wszystkim to świadomość, że w danej K są przypadki pozytywnej autokontroli, a niektórzy pomimo braku błędów formalnych i pozytywnej oceny od jednego egzaminatora w autokntroli nie mają szczęścia z zupełnie niewiadomych przyczyn. Jednolitości w tym kompletnie nie widzę, chociaż czytając Wasze posty próbuję wyciągnąć jakieś generalne wnioski to klucza zdawalności w autokontroli nie widzę. Oczywiście gratuluję tym co się udało, bo niewątpliwie powinni zdać już w pierwszym czytaniu, a nie dopiero w autokontroli. Cóż reszcie w tym i mnie pozostaje czekać na to co zrobi KII.

Ostatnia edycja:
Hej,
Mam pytanie, czy Wam lub komuś z Waszych znajomych uwzględniono w ramach autokontroli ocenę, w przypadku jak były dwie dwójki tj. z dwóch przedmiotów,
czy odwołanie z automaty przechodzi do K II ?

Dwie oceny czy tylko jedną? Wiadomo jedną to i tak wynik jest negatywny, ale z jedną dwójką łatwiej w dalszej drodze odwoławczej !:)

Parę słów w kwestii jednolitości ocen:

Z jednego przedmiotu dostałem 4. Pierwszy egzaminator postawił mi 3 - wymowa uzasadnienia oceny była taka: jesteś słaby i ciesz się z tej oceny. Drugi z egzaminatorów postawił mi 5 - wymowa uzasadnienia oceny była taka: idealna praca hura!

Zatem pamiętajcie: KRYTERIA NIE ISTNIEJĄ.

Teraz, to tylko czekać na pierwsze spotkanie merytoryczne KII i trzymac kciuku, aby były zmiany.
Juz po pierwszym spoykaniu KII będzie wiadomo czy będą uwzględniać administracyjne czy gospodarcze.
I będzie miał człowiek albo nadzieję albo zacznie się naprawdę uczyć :what:!!

Pamiętajcie jak ktoś będzie miał jakiekolwiek info o KII to niech się zaraz z Nami podzieli! To ważne.

Ostatnia edycja:
Witajcie.

W związku z wieloma domysłami co do terminów rozpatrywania odwołań przez K2 podzielę się swoimi informacjami.

Na początku września otrzymałam pismo z MS,że moje odwołanie z admina zostanie rozpatrzone 30 listopada br.! Jako powód podano dużą liczbę odwołań. Zdziwiłam się,bo wiedziałam,że moje odwołanie wpłynęło dość szybko do MS. Zadzwoniłam do MS z pytaniem, który mam nr wpływu. Miła Pani poinformowała mnie,że odwołania będą rozpatrywane poszczególnymi przedmiotami,a nie datami wpływu,zaś członkowie K2 z admina wcześniej nie mogą się zebrać. Na przełomie września i października ma być rozpatrywane gospodarcze. Co do cywila i karnego,to nie wiem. W związku z tym należy się pogodzić,że początek rozpatrywania odwołań z admina to koniec listopada.:/

Też otrzymałem taką informację - gospodarcze idzie na pierwszy ogień, jakie dalej przedmioty nie wiadomo, wynika z tego że administracja będzie na samym końcu!!

Jednym słowem pochylają się teraz pewnie nad moim odwołaniem. W sumie to uzasadnia okoliczność, że nie dostałem pisma z K2 o niezmieszczeniu się w terminie miesięcznym i wyznaczeniu nowego terminu.

Avarita - a kiedy wpłynęło dokładnie Twoje odwołanie do Ministerstwa?

renataxxx napisał:
Avarita - a kiedy wpłynęło dokładnie Twoje odwołanie do Ministerstwa?

Daty dziennej nie znam,ale pod koniec lipca było już w MS - info z OIRP.

cycero napisał:
Też otrzymałem taką informację - gospodarcze idzie na pierwszy ogień, jakie dalej przedmioty nie wiadomo, wynika z tego że administracja będzie na samym końcu!!

Avaritia napisał:
Na początku września otrzymałam pismo z MS,że moje odwołanie z admina zostanie rozpatrzone 30 listopada br.!:/

Ale Wam zazdroszczę. Wy przynajmniej znacie przybliżony termin rozpatrzenia swojego odwołania. A z tym gospodarczym, to nie byłabym aż taka pewna. Dwa razy dzwoniłam do Ministerstwa i za każdym razem dostałam informację, że moje odwołanie oczekuje na powołanie nowej komisji, a przecież też było z gospodarczego... Jedyne co wiadomo, to chyba tylko to, że nadal nic nie wiadomo:D

To może ustalmy dokładnie, kiedy kto dzwonił, i jaką uzyskał informację? Kto otrzymał pismo z Ministerstwa o: 1. terminie rozpatrzenia jego odwołania, 2. z czego ta osoba miała ndst, i 3. kiedy jej odwołanie wpłynęło do MS.

Niki jesteś z Warszawy, więc macie osobne komisje. Informacje podane wyżej dotyczą jedynie gospodarczego z poza Warszawy, którym zajmuje się obecna Komisja.

JohnyKozak napisał:
Niki jesteś z Warszawy, więc macie osobne komisje. Informacje podane wyżej dotyczą jedynie gospodarczego z poza Warszawy, którym zajmuje się obecna Komisja.

to pewna informacja, ze dotyczy tylko odwołąń poza wawy???

JohnyKozak. Niestety te informacje chyba są w ogóle po to aby nas wszystkich wprowadzić w błąd.

Ja mam w plery gospodarcze, jestem z WRO i właśnie dziś przed paroma minutami uzyskałem z MS informacje, że moje odwołanie leży, kurzy.się i czeka aż szanowne MS raczy powołać K2. Także ww. informacja jest delikatnie mówiąc %@^$*%#.

Po prostu MS samo nie wie, co i kiedy zostanie rozpatrzone. Mam tylko nadzieję, że uda mi się poznać wynik pracy K2 przed tym jak będę musiał rzucić wszystko i przygotowywać się ponownie do egzaminu.

Ach... extra !

Dzwoniłam do MS w piątek i powiedziano mi, że komisje dla Warszawy jeszcze nie powołane, nie wiadomo kiedy będą powołane i ile ich będzie. Więc częściowo zgadza się to z informacjami od JohnyKozak.
Nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać..... ..... ......

Ja dostałem informację z MS aby następnym razem dzwonić ok. połowy października.

sir_pepe napisał:
Ja mam w plery gospodarcze, jestem z WRO i właśnie dziś przed paroma minutami uzyskałem z MS informacje, że moje odwołanie leży, kurzy.się i czeka aż szanowne MS raczy powołać K2. Także ww. informacja jest delikatnie mówiąc %@^$*%#. !

Dzisiaj dzwoniłam do MS. Mogę potwierdzić info, które uzyskałeś. Jestem z Katowic, moje odwołanie z gospodarczgo, czeka na powołanie K2 (tej dodatkowej - pewnie będziemy mieli współną - "południową" - K2). Zarządzenie o powołaniu K2 być może nastąpi w bieżącym tygodniu. W MS mają przynajmniej taką nadzieję :rolleyes:

Ile osób oblało we wrocku ? W sztukach. Pytam, bo miła Pani powiedziała mi że mają zamiar tak powołać K2, by na jedną przypadało 200 odwołań.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót