Niezgodnosc towaru z umowa.

• Autor wątku Autor wątku ironkorn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Sprawdzilem w w-support po IMEI
• 2013-12-30 Urządzenie w trakcie naprawy.
• 2014-01-02 Naprawa zakończona.
• 2014-01-02 Urządzenie przekazane do działu wysyłki.
• 2014-01-02 Urządzenie odesłane do klienta.

Gwarancja:Tak
Opis usterki:Problem z kolorami wyswietlacza
Wykonana naprawa:Nie stwierdzono usterki, urządzenie testowano, Aktualizacja oprogramowania
Uwagi:folia na tel., ryski
Szanowny Kliencie, podczas pobytu urządzenia w Serwisie zgłaszana usterka nie wystąpiła. Długotrwałe testy przeprowadzone przez techników naszego Autoryzowanego Centrum Serwisowego nie potwierdziły zgłoszonego problemu. Urządzenie jest sprawne. Oprogramowanie zostało zresetowane. w-support.pl

A najgorsze sa te ryski jakies.Jak oddawlem telefon do sklepu to nic nie mial.
Na zgloszeniu reklamacyjnym w uwagach bylo napisane:brak widocznych uszkodzen.
Co teraz jak oni go porysowali?

1 Jeżeli nie udowodnili nadmierności kosztów wymiany (o ile dobrze pamietam tak było w sklepowym formularzu), a Ty zgodziłeś się na naprawę pod tym warunkiem to żądaj wymiany.

2 Jeżeli nie ma dowodu, że oddałeś porysowany to znaczy, że oni porysowali. Żądaj wymiany na nieporysowany lub zwrotu ceny.

https://imageshack.com/i/npwwr4j
No nie bylo nic porysowane.Pan sciagal folie z przodu i z tylu i go dokladnie ogladal.
A na Stornie serwisu pisze ryski.
No zwrot ceny nie wchodzi w gre bo za telefon zaplacilem 700zl a za tyle nowego ani nawet uzywanego nie kupie.
A najdziwniejsze jest to ze oni go odeslali 2.01 i w sklepi byl odebrany 3.01 a oni ze sklepu dopiero dzis do mnie dzwonili ze jest telefon.

Ostatnia edycja:
A reklamcja zostala automatczynie uznana przeciez.Bo nie dali mi jasnej odpowiedzi w ciagu 14.To teraz tak i tak powinni albo wymienic telefon na nowy albo naprawic nawet jak usterka nie wystepuje.
Czy mam racje?

Panowie jak ja mam to teraz zalatwic jak pojade we wtorek odebrac ten telefon.
Na pewno go nie odbiore jak bedzie jakas rysa,tylko teraz mam zas zlozyc reklamacje z ustawy czy jakas reklamacje odnosnie tego udszkodzenia telefonu.
Jaka jest szansa na to ze wymienia wyswietlacz jak jest on zarysowany.
Bo jak sie zarysuje glebiej folie to wtedy to jest widoczne przy uzywaniu telefonu bo ta rysa swieci na kolorowo.Raz tak mialem w jednym telefonie.

Ja najpierw zobaczył bym czy telefon nie jest uszkodzony i czy wada nie występuje. Jeżeli były by wątpliwości nie podpisał bym odbioru i złożył ponownie reklamację, lub żądanie usunięcia uszkodzeń powstałych z winy serwisu.

Mirr napisał:
Ja najpierw zobaczył bym czy telefon nie jest uszkodzony i czy wada nie występuje
Chodzi Ci o te ryski?
A jak jest szansa ze to uznaja i wymienia?

To co w poście #27

Dostosował działanie do sytuacji

Witam.
Tydzień temu kupowałem etui ochronne do telefonu znanej marki. Etui typu bumper wykonane jest z silikonu (kolor biały) i plastiku. Po jednodniowym użytkowaniu w kieszeni spodni okazało się że silikon zaczyna barwić i już nie jest śnieżnobiały tylko cały w plamach. Dziś z chęcią reklamacji pojechałem do sklepu i tu pojawia się problem. Nie mam paragonu. Sprzedawca oczywiście odmawia reklamacji. Mam dokładną datę i godzinę zakupu oraz świadka (byłem w momencie zakupu z żoną). Wiem, że nie potrzebny jest paragon do reklamacji ale chcę przedstawić to właścicielowi sklepu powołując się na konkretny przepis naszego prawa. Możecie mi pokazać to czarno na białym gdzie się znajduje taki wpis w prawie? W Dzienniku Ustaw nr 141 Poz. 1176 nie mogę tego znaleźć. Proszę o poradę. Dziękuję.

Powrót