K
Koboldy
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Jestem uczniem I klasy gimnazjum. Od ok.listopada mam bardzo słabe stopnie w szkole,w nawiasie mówiąc same jedynki.Pod koniec semestru miałem 6 zagrożeń, do tej pory nie poprawiłem w pełni ani jednego. Od ok.Stycznia? moja wychowawczyni wzywała moją mamę do szkoły i mówiła że jak dalej będe mieć tyle nieobecności to skieruje sprawę do Sądu. Teraz jednak nie chodzi obecności (bo znacznie się poprawiły) tylko oceny. Miałem 1 miesiąc na poprawę ocen bieżących lecz jednak nie dałem rady . Sprawa na początku tego tygodnia została skierowana do sądu.Więc tak miałem 2 sprawy na Policji, i 2 sprawy w sądzie o podejrzenie czynu karalnego jednak sprawa została umorzona i wyszła prawda na jaw i okazało się że to nie ja , sprawa była połączona ze sprawą o demoralizację . Wyszło również że nie jestem zdemoralizowany.Jakie teraz mogą na mnie zostać nałożone konsekwencje? I czy jest możliwość obejścia się bez kuratora i że skończy się na ostrzeżeniu? W tym roku w Lipcu wraz z moją rodziną wyprowadzamy się do Wielkiej Brytanii lecz jednak jeśli dostanę kuratora to będę mieć go do ukończenia 18 roku życia i nigdzie nie wyjadę.Nie mogę mieć kuratora,nie mogę mieć blokady wyjazdu.. Błagam o rady nie wiem co mam robić ..:/ Jestem zagubiony wtych tematach i liczę że te forum odpowie mi na te pytania..