Nowe auto z salonu po 2 dniach wady ukryte

• Autor wątku Autor wątku Sebek2018
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
„Opakako” 10 lat w służbie dla forum to z pewnością zasłużyłeś na nagrodę pocieszenia, 5 odpowiedzi to nie dużo, ale jednak coś. Zauważ, proszę, że ja nie znam tej umowy kupna-sprzedaży i ja nie rozmawiałem na ten temat w salonie. Dlatego moją radę zakończyłem pytaniem. Zainteresowany sam odpowiedział: „chyba nie mogę oddać auta”, wiec nie na pewno nie mogę, tylko prawdopodobnie nie, a ty sam piszesz (tak ja twoje wyjaśnienie rozumiem) tak możesz oddać, ale nie od reki, bo od reki jest niemożliwe. Z tego może wynikać, że moja odpowiedź namąciła więcej w twojej głowie, niż „chłopakowi”. Jak jest faktycznie z tym oddaniem auta, mimo że wiesz, nie wyjaśniłeś, a ja, chociaż nie wiem, to pierwsze, do czego bym dążył (a nie naprawiał auta, którego nie chcę), to jego oddanie. Jeszcze jedno spostrzeżenie: Brawo!, nauczyłeś się korzystania z technologii, ale dlaczego chcesz temat zamknąć? Przecież w ten sposób zamkniesz sobie możliwość udzielenia kolejnej szóstej odpowiedzi?. Życzę wytrwałości w korzystaniu z technologii, bo kto wie, korzystanie z własnego rozumu mogłoby ci jeszcze bardziej namącić w głowie. Przyznaje ci jednak rację co do tak jednoznacznych złośliwości na forum, tego nie powinno być, chociaż też ma to swoją urodę, a jeśli nie, to przynajmniej wyjaśnia, z kim możesz/masz na forum do czynienia.

Opakako napisał:
Z kolei drwiny @X234 o tym, po co Sebek pyta na forum, skoro sprawdził w AI, są szczytem hipokryzji. Skoro to forum prawne, to ludzie przychodzą tu po weryfikację, a nie po złośliwości.
Z mojej strony nie było drwin i złośliwości.
Zapytałem tylko z czystej ciekawości.
To już nie można być ciekawym ???

Mam wrażenie, że to twoje pierwsze nowe auto w życiu, co? Zgadłem?
PRZESADZASZ - to tylko zlepek blachy, gumy i plastiku, dla którego właśnie rozpoczęła się kilkunastoletnia droga na złom.
Nie chciałbyś słyszeć komentarzy na swój temat w ASO.
Akurat też 3 tygodnie temu odbierałem nowe - nie zajęło mi to nawet 5 minut - było "dawaj" kluczyki bo mi się spieszy... tak tak rozumiem, dziękuję do widzenia. Papa - jadę bo za chwilę mam kolejne spotkanie.

forg napisał:
Wiesz skąd AI bierze swoje porady - z Internetu. Z porad wrzuconych przez użytkowników Internetu.
I ok - podrążę. O rysach wspomniał założyciel tematu. Jemu się wydaje, że sobie wróci po dwóch tygodniach po odbiorze auta i stwierdzi, że "to już było podczas odbioru auta". Podał nieadekwatny przykład.
Tak zapytam - a po co jest gwarancja i rękojmia? Właśnie po to, by kupujący miał spokój, że nawet jeśli coś "wyjdzie" po jakimś czasie to zostanie to naprawione. Co to za różnica, czy po tygodniu czy po pół roku to nowe auto będzie miało rozbierany przód? To tej mitycznej "wartości przy odsprzedaży" nie będzie miało żadnego znaczenia.
Tyle.
Ty masz serio problem z czytaniem ze zrozumieniem !!! 🤣 Ja pisałem o lampach a o rysach podalem przykład 🤣🤣 wróć do podstawówki i naucz się czytać bo masz wielki z tym problem he

Ostatnia edycja:
Opakako napisał:
Drodzy, wracając do tej wymiany zdań, nie chcę tutaj nikogo urazić, ale... czytając to wszystko, mam wrażenie, że merytoryka całkowicie utonęła w emocjach i wzajemnych złośliwościach.

@Sebek2018 , rada na przyszłość: jeśli chcesz uzyskać pomoc, odłóż emocje na bok. Twoje osobiste wycieczki i wdawanie się w przepychanki tylko zaciemniają obraz sprawy. Zamiast dawać się prowokować i wchodzić w jałowe dyskusje, powinieneś konsekwentnie dopytywać o podstawy prawne. Niestety, dając się ponieść nerwom, ułatwiłeś tylko sprowadzenie tej dyskusji do poziomu piaskownicy, przez co meritum całkowicie uciekło.

@forg , Twoja wiedza o AI najwyraźniej zatrzymała się na etapie ciekawostek sprzed dwóch lat. Dzisiejsze systemy operują na bazach aktów prawnych i orzecznictwie, a nie na forumowych mądrościach. I co najważniejsze – podają fakty bez tej Twojej protekcjonalnej maniery. Twierdzenie, że to 'żadna różnica', czy nowe auto za 130 tys. ma rozbierany pas przedni tydzień po zakupie, to dowód na całkowite odklejenie od realiów rynkowych. Każda ruszona śruba przy odsprzedaży to dla kupującego sygnał alarmowy i powód do zbijania ceny. Sprowadzanie realnej straty klienta do 'mitu' pokazuje, jak bardzo nie rozumiesz strony praktycznej, o której rzekomo masz pojęcie. Wspomniałem o artykułach KC, bo to konkretne narzędzia, o których Ty przez kilkanaście postów nawet nie zająknąłeś.

@pionek1407 , rada o 'oddaniu auta' po rejestracji i ubezpieczeniu jest w tej sytuacji technicznie niemożliwa do zrealizowania od ręki, więc tylko niepotrzebnie mącisz chłopakowi w głowie.

Z kolei drwiny @X234 o tym, po co Sebek pyta na forum, skoro sprawdził w AI, są szczytem hipokryzji. Skoro to forum prawne, to ludzie przychodzą tu po weryfikację, a nie po złośliwości.

Zamiast walczyć z technologią, nauczcie się ją wykorzystywać w swojej pracy, bo ona po prostu merytorycznie pomaga, zamiast 'pouczać' z góry. AI ma być narzędziem, a my weryfikatorem czy narzędzie się nie stępiło i czy nadal za jego pomocą dobrze wykonujemy naszą pracę. To właśnie brak otwartości na nowe narzędzia sprawia, że Wasze porady stają się coraz mniej konkurencyjne. Zawalczcie o to, aby nie stały się bezużyteczne.

Rzeczywiście – Amen. Temat do zamknięcia, bo merytoryki z Waszej strony już dawno tu nie ma. EOT.
Dziękuję za normalną życzliwa odp 👍

Mam wrażenie że inne te "osoby " co odpisywały byly na głodzie ..... Czy brak drugiej połówki ....
Takie złośliwości i chamstwo . Nie byłem tu parę lat i szybko chyba nie wrócę .
Moim zdaniem banda złośliwych bez wiedzy narcyzów 😁😁😁 samotnych

Ostatnia edycja:
Pan_robotnik napisał:
Mam wrażenie, że to twoje pierwsze nowe auto w życiu, co? Zgadłem?
PRZESADZASZ - to tylko zlepek blachy, gumy i plastiku, dla którego właśnie rozpoczęła się kilkunastoletnia droga na złom.
Nie chciałbyś słyszeć komentarzy na swój temat w ASO.
Akurat też 3 tygodnie temu odbierałem nowe - nie zajęło mi to nawet 5 minut - było "dawaj" kluczyki bo mi się spieszy... tak tak rozumiem, dziękuję do widzenia. Papa - jadę bo za chwilę mam kolejne spotkanie.
Jak się nie ma pojęcia o motoryzacji to co masz oglądać przy zakupie auta 🤣🤣 tata kupił a ty tyko jeździsz 🤣

Sebek2018, czy ty jesteś normalny ???​

Klepki ci brakuje czy co ?
Znów wyszukujesz moje stare tematy sprzed 3 lat i durnoty wypisujesz ?
Myślę że ban powinien ci się należeć.

Napisałem, że z mojej strony nie było żadnej zlośliwości i drwin a ty dalej jak niesprawny umysłowo.
Ogarnij się.
I idź do psychiatry, może jeszcze nie jest za późno.

Ostatnia edycja:
X234 napisał:

Sebek2018, czy ty jesteś normalny ???​

Klepki ci brakuje czy co ?
Znów wyszukujesz moje stare tematy sprzed 3 lat i durnoty wypisujesz ?
Myślę że ban powinien ci się należeć.

Napisałem, że z mojej strony nie było żadnej zlośliwości i drwin a ty dalej jak niesprawny umysłowo.
Ogarnij się.
I idź do psychiatry, może jeszcze nie jest za późno.
Za to ubliżanie złośliwości powinieneś dostać bana i wylecieć z tego forum .
Wiem że na twojej wichurze brak psychiatry to może do miasta się wybierz na Pomoc ? 🤣

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót