Nowe prawo konsumenckie

• Autor wątku Autor wątku Kamez
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kamez

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam, jestem nowy i mam pytanie dotyczące nowego prawa obowiązującego od 25 grudnia 2014 roku, mianowicie kupiłem rok temu tablet i ostatnio (w grudniu,przed 25 grudnia) złożyłem reklamację do sklepu x-kom ale otrzymałem odmowę i moje pytanie czy jakbym teraz ponownie wystąpił o wymianę to dotyczyło by mnie nowe prawo i sprzedawca musiałby wymienić?

Witam, mam pytanie odnośnie reklamacji obuwia. W kwietniu 2014 kupiłem w sklepie nike buty sportowe które uległy pod koniec roku uszkodzeniu. Reklamacje odrzucono ponieważ but był niedostosowany do tegosci stopy oraz uważają ze uzywałem but po wystąpieniu wady. Z tego co słyszałem można sie odwołać do tej decyzji i sklep nike będzie zmuszony zareklamować but. Jakaś jest prawda? Proszę o pomoc.

Chciałem skorzystać z reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową i nie "bawić" się w gwarancję (szczególnie od asusa) a wymianę na nowy. Tablet mimo 100% baterii nie chce się włączyć (dopiero przy ładowarce włącza się) a także czarne tła ikon w sklepie google play ale to drobiazg. Oczywiście, przepraszam za dodanie tematu bez uprzedniego przeczytania, po prostu nie widziałem.

Powrót