T
Treys
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 76
LeszsekS napisał:Jeszcze raz, wstawiasz się w knajpie. Ty masz wyznaczony termon stawienia się :!:
Tak termin.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
LeszsekS napisał:Jeszcze raz, wstawiasz się w knajpie. Ty masz wyznaczony termon stawienia się :!:
Treys napisał:Ja nie prowadzę żadnej działalności gospodarczej od tego trzeba zacząć.
Mam termin na klejenie samochodu ( ustalony wcześniej z 3 miesięcznym wyprzedzeniem ) firma działa bo nie została zobowiązana do zamknięcia działalności na okres epidemii ( funkcjonować normalnie może ) - mam się wstawić osobiście w celu dostarczenia samochodu oraz podpisania dokumentów.
( w tym także mogę zażądać zwrot zaliczki powołując się na sytuacje wyjątkowa )
Treys napisał:Tak termin.
LeszsekS napisał:Gdybym nie doczytał to nie odesłałbym do Rozporządzenia.
emerytwojskowy napisał:De iure, a de facto ?
Z tej wypowiedzi nie wynika to jednoznacznie. W takim razie masz inny dylemat: co ryzykować, grzywnę czy stratę skoro w umowie nie było klauzuli siły wyższej?
Niekoniecznie. Jakie mógłbyś przedstawić dowody skoro dokumenty masz dopiero podpisać.
Mea culpa, uwaga adresowana była do naszego rozmówcy a nie Ciebie. Przepraszam.
( co do treści nie muszę jej publicznie tutaj ujawniać )
emerytwojskowy napisał:Zgadza się i nikt ujawnienia nie żąda.
A z czego wynika przepadek zaliczki skoro umowa nie została jeszcze zawarta? Nie mów, że dokumenty jeszcze mają być z datą wsteczną.
emerytwojskowy napisał:A skąd sąd ma wiedzieć czy nie dokonałeś darowizny i nie będzie słowa przeciwko słowu ?