Z
Zordzik
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam, ja z zapytaniem... w dniu dzisiejszym na rozprawie sadowej z powodzctwa Mops przeciwko mojemu bylemu mezowi dowiedzialam sie ze chce obnizyc alimenty na dzieci. Argument "komornik zaja mi pensje, a mi niedawno urodzilo sie 3 dziecko". Syn bylego meza ma ponad rok obecnie, komornik faktycznie zaja mu wynagrodzenie gdyz od momentu zasadzonych alimentow 8 lat nie zaplacil ani zlotowki. Byly maz nie doklada sie do niczego, ja tez nie prosze o to. alimenty placi mi FA 800 zl na miesiac na dwoch synow, sama tez mam 3ke dzieci. Ucze sie, pracuje dorywczo i jestem zarejestrowana w PuP. Cale koszta pokrywam ja plus FA. Dzieci w wieku 13 i 11 lat. Maz dzis na rozprawie mowil rzeczy niezgodne z prawda. Chciałabym tylko sie dowiedziec czy byly maz moze obnizyc alimenty,ktorych od 8 lat nie placi argumentujac tym ze ma roczne dziecko. W jaki sposob sie przygotować. Dodam ze od momentu zasadzonych alimentow ani razu ich nie podwyzszalam. Nie prosilam o zaden grosz bylego meza oprocz 800zl miesiecznie. Szkola, zaj. dodatkowe, obozy, meble, remont pokoju, ubrania, kieszonkowe itp pokrywam z alimentow i tego co zarobie. Prosze tylko o porade jak bronic sie przed tym argumentem.z gory dziekuje.